Küçükçekmece'de bir araya gelen Caferiler, İncirlik Üssü'nde Amerikalı askerlerin camiyi tahrip ettikleri ve Kuran-ı Kerim parçaladıkları iddialarını düzenlenen eylemle protesto etti.
Halkalı Zeynebiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zeynebiye Caddesi'nde toplanan Caferiler, Adana'daki İncirlik Üssü'nde, yılbaşı gecesi ABD'li askerlerin 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndaki camiyi tahrip ettikleri ve Kuran-ı Kerim parçaladıkları iddialarını düzenlenen eylemle protesto etti. Ellerinde kuran bulunan yaklaşık 500 kişinin toplandığı protestoda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kuran'a ve dini değerlere yapılan bu saldırıların, emperyal güçler tarafından İslam Ümmeti'nin duyarlılığın test edilmesi olarak değerlendirdi.
Özgündüz, "Kuran, dünyaya ve Kuran düşmanlarına meydan okuyor, siz O'nu yırtmakla, yakmakla O'nunla baş edemezsiniz, bu ancak sizin bağnazlığınızı ve cehaletinizi gösterir. Kuran diyor ki benzerini getirin, biz Kuran'ı kendimiz toplarız, ama yakmakla yıkmakla Kuran'ı kaldıramazsınız. Yeryüzünde milyarlarca nüsha Kuran ve milyonlarca Hafız-ı Kuran vardır, müminler Kuran'ı gönlüne yazmıştır. Siz Kuran'a ve İslam ümmetine düşmanlığınızı göstermiş olursunuz" dedi.
TBMM'nin bu konuda bir araştırma komisyonu kurup sonucunu kamuoyuyla paylaşmaları gerektiğini söyleyen Özgündüz,"Bence bunlar ümmetin gayretini, hassasiyetini ve Kuran duyarlılıklarını ölçmeye yöneliktir. Irak'ta, Afganistan'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde başlarına bomba yağdırdıkları, milyonlarca insanlarını öldürdükleri bu ümmetin teslimiyet sınırına gelip gelmediklerini test ediyorlar" diye konuştu.
Türk milletine yakışanın Kuran düşmanlarına haddini bildirmek olduğunu söyleyen Özgündüz, "Necip milletime sesleniyorum, bugün sesinizi çıkarmazsanız, yarın bütün değerlerinizi elinizden alırlar. Türk milletine yakışan, Kuran düşmanlarına haddini bildirmektir, bu noktada öncü olmaktır. Allah Kuran bayrağını bu necip milletin elinden almasın" şeklinde konuştu. Yapılan açıklamanın ardından Amerika ve İsrail aleyhine slogan atan grup olaysız dağıldı.
(AU-ÖFA-Y)

13.01.2013 16:30:40 TSI

Editör: Wan Haber