Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleymanşah çadır kentte dünyaya gelen mülteci üçüzlere 'Recep Tayyip Erdoğan' ismi verildi.
Suriye'de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Resa ve Halid Tahar çiftinin Süleymanşah çadır kentinde üçüz çocukları dünyaya geldi. Suriyeli aile, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgilerinden dolayı üçüz bebeklerine 'Recep', 'Tayyip' ve 'Erdoğan' isimlerini verdi.
Suriyeli ailenin çocuklarına verdikleri ismi öğrenen Süleymanşah çadır kent müdürü Halil Tekyıldız ve müdür yardımcıları Mehmet Asutay, Bekir Eren, aileyi ziyaret etti. Aileye teşekkür eden Tekyıldız, bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayarak çeşitli hediyeler verdi.
Üçüz bebeklerin annesi Resa Tahar, Başbakan Erdoğan'ın büyük bir lider olduğunu ve ismini çocuklarına vermekten dolayı şeref duyduklarını söyledi.
Süleymanşah çadır kent müdürü Halil Tekyıldız ise, "Süleymanşah kentimizde Suriyeli mülteci bir ailemizin üçüz çocukları dünyaya geldi. Bizde Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımızın direktifleri doğrultusunda Başbakanımızın adına ailemizi ziyaret ederek hem teşekkür ettik, hem de bebeklerin ihtiyaçlarını karşılayarak çeşitli hediyeler verdik" dedi.
(MUD-AŞ-Y)

08.02.2013 16:13:53 TSI

Editör: Wan Haber