A Milli Bayan Buz Hokeyi Takımı, 07-09 Aralık 2012 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Dünya Şampiyonası Grup Eleme Müsabakalarında Bulgaristan ve İrlanda'yı mağlup ederek, 2015 yılı Dünya Şampiyonası grup maçlarına katılmaya hak kazandı.
Oynadıkları ilk maçı Bulgaristan karşısında 4-3'lük galibiyet ile tamamlayan ay-yıldızlılar, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Müsabakanın ilk golü maç sonunda bu karşılaşmada takımın en iyi oyuncusu seçilen Seda Demir'den geldi. 1-0 önde başlayan milliler, 2. periodu 3-1 mağlup kapattı. Maçın son periodunda büyük bir atak yapan Ay-yıldızlılar ard arda attığı gollerle muhteşem bir dönüş yaptı. Son periotta Tuba Dokurun golü ile 3-2 geride olan A Milliler, Seda Demir'den gelen golle beraberliği yakaladı. "Buzun Perileri" maçın son dakikalarında Didem Aydoğdu'nun golü ile maçtan 4-3'lük galibiyetle ayrılan taraf oldu. Şampiyonanın 2. gününde oynanan müsabakada Bulgaristan, rakibi İrlanda karşısında 6-1'lik farklı bir galibiyet elde etti. Bu müsabakada Türk hakem Merve Sarımert çizgi hakemi olarak görev aldı.
Milliler son maçında da İrlandayı 7-1 mağlup ederek 2015 yılı Dünya Şampiyonası grup müsabakalarına katılmaya hak kazandı. İrlanda maçında ilk golü Gizem Öztaşdelen'den geldi. Ceren Alkan, Tuba Dokur, Seda Demir ve Başak Demirkol'dan gelen gollerle seyirciyi coşturan ve adeta rakip karşısında şov yapan milliler çok önemli bir başarının mimarı oldu. İrlanda maçının sonunda takımımızın en iyi oyuncusu Tuba Dokur seçildi.
Şampiyonanın sonunda yapılan kapanış seramonisinde takımlara kupa ve madalyaları verilirken, İrlanda Milli Takımı'ndan Seanna Conway "en iyi kaleci", Milli takımından Seda Demir "en iyi forvet", Bulgaristan Milli Takımı'ndan Stefani Stoyanova ise "en iyi defans" seçilerek ödül aldı.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Başkanı Orhan Duman maç sonrası yaptığı açıklamada, "Ev sahibi olduğumuz bu önemli organizasyonda Bayan Milli Takımımız ile 21 yıllık Türk Buz Hokeyi tarihinde çok büyük bir başarıya imza attık" dedi.

"TÜRK BUZ HOKEYİNİN ÇITASINI YÜKSELTTİK"
Bundan önceki yıllarda bayanlarda Bulgaristan ile yapılan tüm maçları kaybettiğimizi hatırlatan Duman, şunları kaydetti:
"İzmir'deki şampiyonada ilk kez Bulgaristan karşısında galip geldik. Son maçımızda İrlanda karşısında aldığımız farklı galibiyet ile Dünya Şampiyonası vizesini almaya hak kazandık. 2015 yılında yapılacak olan şampiyonaya katılabilmek için büyük bir özveri ile hazırlanan, yapılan çalışmaları boşa çıkarmayarak aldıkları başarı ile bizlere bu gururu yaşatan sporcularımızı, teknik ve idari kadromuzu kutluyorum. Millilerimizin göstermiş olduğu üstün performans kadar, organizasyondaki başarılı ev sahipliğimiz ile de Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'nun takdirini kazandık. Son dönemde elde ettiğimiz başarılar sayesinde kısa zamanda uluslararası arenada Türk buz hokeyinin çıtasını yükselttik."
(SU-EYB-S)

10.12.2012 15:17:45 TSI

Editör: Wan Haber