İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda hizmete açtığı Türkiye'nin en yeni ve en modern buz sporları salonuna Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'ndan da "tam not" geldi.
İzmir'e gelen Uluslararası Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Veronika Muehlhofer, İzmir Buz Sporları Salonu'nun uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak düzeyde olduğunu açıkladı. Tesiste detaylı bir inceleme yapan Muehlhofer, "İki yıl önce yapılmış olmasına rağmen çok yeni ve bakımlı duruyor. Uluslararası standartlara uygunluğu, buz alanı dışındaki bölgelerin de durumu açısından bana göre Avrupa'nın en iyi buz sporları salonlarından biri" dedi. Muehlhofer, büyüklük ve kapasite açısından da çok beğendiği tesiste Uluslararası Buz Sporları Federasyonu'nun büyük çaplı organizasyonlarının gerçekleştirebileceğini vurguladı.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman ise salonun Avrupa'da sıralamaya girebilecek düzeyde olduğunun altını çizerek, "Uluslararası turnuvalarda bu tesisimizin kullanılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Planlaması yapılan organizasyonlarda değişiklik yapmak çok zor. Ancak 2013 Eylül'ünde bir sonraki yılın toplantıları olacak. Buz Sporları Salonu, o toplantıda planlama içinde yer alır. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer yetkililere, ülkemize böylesine bir tesis kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.
İzmir Buz Sporları Salonu'nda son olarak Buz Hokeyi Kadınlar Dünya Kupası 2'inci Klasman Eleme Müsabakaları yapılmıştı.
(AH-Y)

31.01.2013 11:01:03 TSI

Editör: Wan Haber