Sermayesinin önemli bölümünü AR-GE çalışmalarına ayıran ve soruna doğrudan çözüm üretecek şampuan üretimleriyle öne çıkan LTS Teknoloji Grup, her geçen gün büyüyor. 2013 yılında önceki yıla göre ciroda yüzde 325, istihdamda ise yüzde 500 büyüme gösteren LTS, başarılı grafiğinin sırrını AR-GE çalışmalarına bağlıyor. 

Geride kalan 2013 yılını değerlendiren ve yeni yıl hedeflerini açıklayan LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, çeşitli sektörlerde AR-GE faaliyetleri ile üretime dönük faaliyet gösteren yüzde 100 Türk sermayesi ve emeği ile ticari hayatını sürdüren şirketin 2011 yılında kurulduğunu hatırlattı. Yeni kurulan bir şirket olmalarına rağmen hızla büyüyen bir marka haline geldiklerini anlatan Sam, 2012 yılındaki büyüme hamlelerini geçen yıl taçlandırdıklarını söyledi. Yaptıkları etkin çalışmalarla geçen yıl ciroda yüzde 325, istihdamda ise yüzde 500 büyüdüklerini ifade eden Sam, şöyle konuştu:
“Grafikler, sürekli gücüne güç katan bir firma olduğumuzu gösteriyor. Yola çıkarken her geçen gün daha fazla istihdam, yeni ürünler ve piyasanın gerek duyduğu ihtiyaçlara cevap verebilme parolasını benimsedik. Artan grafikler hedefi yakaladığımızı gösteriyor. Büyüme anlamında önemli aşamalar kaydederken tercih edilen ve aranılan ürünlerin de sahibi olduk. Bu aslında bizim için rakamlardan daha önemli. Çünkü kozmetik sektöründe kapalı saçlara özel ürettiğimiz Revox ve onkoloji hastaları için ürettiğimiz Onko şampuan gibi birçok markanın sahibi olduk.”

Talat Sam, 2014 yılında da büyüme ve istihdama yönelik daha yılın ilk günlerinden itibaren ciddi görüşmelerin yapıldığını, büyüme grafiklerini yeni yılda da sürdürmek istediklerini kaydetti.

BÜYÜMENİN SIRRI AR-GE
Şirket olarak ana temalarının ve iştigal konularının jeolojik çalışmalar, kozmetik, madencilik ve alternatif enerji olduğuna dikkati çeken Sam, “Ama bu birbirinden bağımsız sektörlerin ortak noktası şüphesiz AR-GE. Önemine her geçen gün daha fazla vurgu yapılan AR-GE sayesinde hızla büyüyoruz” dedi.

AR-GE çalışmalarını yaparken insanların ihtiyaçlarını ve sorunlarını dikkate aldıklarını dile getiren Sam, şunları kaydetti:

“Grup çatısı altında bulunan her bir şirketin bağımsız AR-GE bölümü bulunmakta. AR-GE ve inovasyon şirket politikamızın olmazsa olamazları arasında. Bize göre ülkemizin kalkınması, hedeflenen ihracat rakamlarının yakalanabilmesi için tüm şirketlerin de birincil önceliği AR-GE ve inovasyon olmalı.”

Sam, yıllık bütçe ve cirolarının yüzde 65’ini AR-GE ve inovasyona harcadıklarına dikkati çekerek, bu rakamın da kümülatif olarak 6 milyon dolara tekabül ettiğini sözlerine ekledi.

LTS Teknoloji Grup, GeoMASS ARGE Laboratuvarı’nda geliştirdiği şampuanlarla öncelikle saç dökülmelerine kalıcı çözüm sağlamayı hedefliyor. Ürettiği REVOX, TLT-MED ve bazı rahatsızlıklara özel şampuanları eczaneler ve farklı satış kanalları ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Laboratuvarlarda uzman ekipler tarafından hazırlanan kapalı saçlar için üretilen REVOX şampuanın İsviçre’de bulunan AB’den bağımsız enstitü tarafından yapılan araştırmada kapalı hanımlarda yüzde 98,6 oranında olumlu sonuç alındığı tespit edildi. 

Editör: Wan Haber