Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından gerçekleştirilen 'Başkanlık Kupası Güreş Turnuvası', güreşçilerin şampiyonluk mücadelesine ev sahipliği yaptı.
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün ev sahipliğinde Yıldırım'daki Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen turnuva, heyecanlı anlara imzasını attı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreş takımının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Ankara TEDAŞ Spor Kulübü güreşçilerinin karşılaşmalarında yaklaşık 120 sporcu şampiyonluk için yarıştı. Gün boyu süren karşılaşmalarda Bursa Büyükşehir 39 puanla takım olarak birinci oldu ve başkanlık kupasını kazandı.
İstanbul Büyükşehir 35 puanla 2., Ankara Büyükşehir 34 puanla 3. ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi güreş takımı da 26 puanla 4. oldu. Turnuvanın sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su ve M. Kemal Şerbetçioğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, İl Özel İdaresi Sosyal Hizmetler Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Musa Aydın, Güreş İl Temsilcisi Murat Demirbağ, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Serbest Güreş Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, Güreş Milli Takımı Genel Koordinatörü Yakup Topuz, Avrupa eski şampiyonu Reşit Karabacak ve Dünya Şampiyonu güreşçi Yavuz Yılmaz da turnuvayı ilgiyle izledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa'da ata sporu güreşe çok önem verildiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak güreş sporunun gelişmesi için gereken desteği veriyoruz. Bursalı güreşçilerimizin başarıları da çabamızın karşılığını aldığımızı gösteriyor, bu yüzden çok mutlu ve gururluyuz. Güreşçilerimizin bundan sonra da başarılarını devam ettireceğine inanıyorum" dedi.
Karadağ, resmi müsabakalar öncesinde yapılan bu tür turnuvaların sporculara antrenman deneyimi ve maç tecrübesi kazandırdığını da sözlerine ekledi.
(YS)

20.01.2013 13:00:00 TSI

Editör: Wan Haber