Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen, "İl Sınırında Büyükşehir Modeli" konulu toplantıya katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek toplantının ilk oturumuna, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olma vasfını kazanan 13 ilden toplam 350 Belde Belediye Başkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti MKYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Yerel yönetimlerde yeniden yapılanmaya neden ihtiyaç duyulduğuna değinerek, "AK Parti 2002 yılında iktidara geldikten sonra birçok reforma imza attı. Türkiye'de yerel yönetimler ile ilgili yasalar AK Parti iktidara gelinceye kadar 1930'lu senelerden kalmaydı. Büyükşehir Belediye Kanunu'nun çıkarılış amacı daha uygun ve daha hızlı hizmet anlayışını gerçekleştirebilmektir. AK Parti, ne zaman bir reform gerçekleştirse hep birileri çıkıp karşıt söylemlerle halkın aklını karıştırmaya çalıştı. Hatta bu karşıt söylemleri maalesef yalan beyanlarla beslemek suretiyle çok daha ciddi bir kaos ortamı yaratılmaya çalışıldı. Zaman, her şeyin ilacıdır, zaman içinde Türkiye'de zihin bulanıklığı yaratmak isteyenler, hep hüsranla karşılaştı ve beklentilerine cevap bulamadı. Ne yaptığımızı iyi biliyoruz. Yerel yönetimlerde önemli bir başarının üzerine inşa edilmiş siyasi partinin bu konudaki tecrübeleri diğer partilerden çok daha fazladır" dedi.
Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun, dünyada birçok ülke için model alınacağını dile getiren Menderes Türel; "Türkiye'nin kalkınmasını, dünya milletleri sahnesinde saygın bir rol almasını istiyorsak, bu tür reformları yapmak, devam ettirmek zorundayız. Hatta ulaşım imkânları geliştikçe, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri güçlendikçe gelecekte benzer reformlar kaçınılmaz hale gelecektir. Hiçbir şekilde dünyadan geri kalamayız, hatta dünyaya örnek olmak durumundayız. Uygulamaya geçirdiğimiz yeni Büyükşehir Yasası, dünyadaki birçok ülkeye örnek teşkil edecek, birçok ülke bu yasa tasarısını kendisine model olarak seçecektir. Geçmişteki hükümetler gibi seçim öncesinde halka şirin ülkenin geleceğini karartacak popülist uygulamalar yapmıyoruz. Biz ülkemizin aydınlık geleceğini inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Toplantı hakkında kısa bir değerlendirme yapan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; "Yeni Büyükşehir Belediyesi kanunuyla birlikte, milletimize çok daha kaliteli hizmetler sunabileceğiz. Bu kanun, büyük bir reformdur. Ayrıca bugünkü toplantıda, il sınırlarının tamamının Büyükşehir Belediyesi olmasıyla ilgili olarak, Kocaeli modelini de yakından inceleme fırsatımız oldu. Ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Sayın Menderes Türel'in yapmış olduğu konuşma bizim için son derece verimli olmuştur" şeklinde konuştu.
(RKO-UU)

12.01.2013 18:10:02 TSI

Editör: Wan Haber