Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile kentin dört bir yanında aralıksız bir şekilde sürdürülen yol yatırımları kapsamında Gevaş’ın mahalle yolları ilk kez sıcak asfaltla buluştu.

İlçenin en ücra noktasına kadar sıcak asfalt götüren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı yol yapım ekipleri, daha önce toprak olan yollarda genişletme, dolgu, menfez, sanat, kanal ve BSK asfalt çalışması yürütüyor.

Bu kapsamda Kurultu, Kazanç, Koçak, Yanıkçay grup yolları ile Yemişlik, Bağlama, Meşeler, Dereağzı, İskele, Yuva, Yoldöndü, Hasbey ve Dağyöre mahallelerinde yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Yaklaşık 6 milyon 900 bin liraya mal olan çalışma kapsamında 24 kilometrelik yola sıcak asfalt serilirken, 6 kilometrelik yola ise sathi kaplama yapıldı.

Bitirme tarihinden iki ay öncesinde tamamlanması planlanan çalışmalarla ilgili memnuniyetlerini dile getiren Gevaş Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Çalımlı, doğal güzellikleri ve göle yakın olması nedeniyle mahallerindeki araç sirkülasyonunun oldukça fazla olduğunu söyledi.

“Vatandaşlarımız tozdan ve çukurlu yollardan kurtuldu”

Nevzat Çalımlı, “Özellikle hafta sonları binlerce vatandaşımız piknik amaçlı buralara gelmektedir. Daha önce yollarımız çok kötüydü. Çoğunluğu toprak olan yollarımız bu yıl Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında sıcak asfaltla buluştu. Böylece gerek mahalle halkı gerekse gelen vatandaşlarımız tozdan ve çukurlu yollardan kurtuldu. Bu sayede yeşilliği ve doğal güzellikleri ile bilinen mahallelerimiz ilk defa sıcak asfaltlı yollarla buluştu. Emeği geçen başta Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı yetkilileri ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Necip Kaya ise burada yapılan çalışmalar ile toprak olan mahalle yollarının sıcak asfaltla buluşturulduğunu ifade ederek, yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti. (iha)

Editör: Wan Haber