Okçuları geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonluğu kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda büyük başarı elde etti. İzmir temsilcisi, 8 sporcuyla katıldığı şampiyonada biri altın olmak üzere toplam dört madalya ile Büyük Erkekler'de Avrupa ikincisi, genel klasmanda ise Avrupa üçüncüsü oldu. İzmir Büyükşenhir Belediyesi, geçtiğimiz yıl da okçulukta Avrupa Kulüpler Şampiyonluğu'nu kazanmıştı.
"ALTIN ADAM" TOLGA
İzmir Büyükşehir Belediyespor, Atina'daki müsabakalarda büyük erkeklerde 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. 54 kiloda yarışan Tolga İslamoğlu tüm rakiplerini yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. 58 kilo sporcumuz Remzi Başakbuğday ve 80 kilomücadele eden Berkcan Süngü ikinci olurken, 87 kiloda Alper Ayhan ise bronz madalya kazandı.
Avrupa'da ilk kez düzenlenen şampiyonaya İzmir olarak damga vurduklarını belirten Teknik Direktörü Suat Hastürk, "8 sporcu ile gittiğimiz turnuvada 4 sporcumuzun madalya alması bizi son derece mutlu etti. Sporcularımız aldıkları bu başarılarla kendilerini ispatlama şansı buldu. Türkiye'deki şampiyonalarda aldığımız başarılı sonuçları, uluslararası turnuvalarada taşımak bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Bizlere desteklerini esirgemeyen tüm kulüp yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
(HK)

15.01.2013 12:19:12 TSI

Editör: Wan Haber