Wan Haber Merkezi

 'Kreş ve Gündüz Bakımevi', 'Hayatta ilk Adım Projesi', 'Mobil Çorba Dağıtım Projesi', 'Aşevi' ve 'Cezaevi Bekleme Salonu' gibi birçok projeyi hayata geçiren belediye, dezavantajlı yurttaşlara yönelik de önemli sosyal projeleri yıl içerisinde yaşamsallaştırdı. 

Van Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile kentte bulunan yoksullar ve engelliler başta olmak üzere birçok alanda yeni projeler hayatta geçirerek yurttaşların hizmetine sundu. Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bu kapsamda kentte ilk olarak Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Hayatta ilk Adım Projesi, Mobil Çorba Dağıtım Projesi, Aşevi,  Cezaevi Bekleme Salonu gibi projeleri yıl içerisinde hayata geçirdi. Yapılan çalışmalar halkın nezdinde büyük bir takdir ile karşılanırken, 2016 yılında bu çalışmalara benzer projelerin hayata geçirilmesi için önemli bir hazırlık da yapılıyor.  

6-119.jpg

Belediyeden 'mobil çorba' ve 'aşevi' hizmeti

Van Büyükşehir Belediyesi kenttin ilk aşevini açarak ihtiyaç sahibi olan ailelerle, taziyelere, iftar çadırlarına günlük olarak üç çeşit sıcak yemek çıkararak yine kentte yaşayan yurttaşlar için günün ilk çorbasını yaparak dağıtımını yapıyor. Belediye bünyesinde açılan aşevi’nde belediye çalışanları tarafında burada günlük olarak binlerce kişiye üç çeşit sıcak yemek yapılarak başta yoksul ailelere ve taziye evlerine dağıtımı yapılıyor. Yine belediye aşevinde Ramazan ayı boyunca kurulan iftar çadırlarına binlerce yurttaş için iftar yemeği burada yapılarak çadırlarda dağıtımı yapılıyor. Belediye tarafından kentte ilk olarak hayatta geçirilen sıcak çorba dağıtımı çalışmaları ise kenttin değişik noktalarında iki çorba dağıtım aracı ile günün ilk ışıklarında yapılıyor. Mobil Çorba Dağıtım Aracı ile iki noktada hergün 2 bin kişiye çorba dağıtan belediye, aşevi ve mobil çorba hizmetleri için 2015 yılı içerisinde toplamda 1 milyona yakın harcama yaptı. 

Engelli yurttaşlar için önemli çalışmalar

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı kent merkezinde ve ilçelerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere bir taraftan nakdi yardım yaparken diğer bir taraftan ise yine ihtiyaç sahibi olan ailelere gıda paketleri hazırlayarak yardımda bulunuyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı 2015 yılı içerisinde kent merkezinde ve ilçelerde yaşayan 2300 aileye gıda paketleri yaparak dağıtımını gerçekleştirdi.  Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire başkanlığı ayrıca kentte yaşayan yüzlerce engelli yurttaşa tekerlekli sandalye dağıtımı yaptı. Bu çalışmaları için Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı 1 milyon 300 bin TL dolayında harcama gerçekleştirdi. Belediye, yine kentin iki parkına engelliler için 'Engelli aracı şarj noktası' ve engelliler için WC'ler ve engellilerin her an belediyeye ulaşabilmeleri için mobil hat kurdu. 

4-344.jpg

Cezaevi önüne aileler için 'bekleme salonu' yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yine bütün belediyelere örnek olabilecek bir projeye imza atarak cezaevi önünde bekleme salonu yaparak burada yurttaşlara ücretsiz olarak sıcak çorba, çay ve içecek hizmetini sunuyor. Van F tipi kapalı cezaevi’nde tutuklu ve hükümlü yakınlarının ziyaret ve görüşleri için gelen ailelerin yaşadıkları mağduriyeti gidermek için cezaevi önüne ziyaretçi bekleme salonu yapan belediye, burada ailelerin her türlü ihtiyaçları gideriliyor. 

Kentte ilk kez Kürtçe kreş ve gündüz bakımevi açıldı

Van  Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ilk defa bir projeye imzaya atarak Kürtçe kreş açtı. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve yüzlerce öğrencinin kayıtlı olduğu kreşte öğrencilere burada eğitim, bakım, sosyal aktivite hizmetleri yapılarak aynı zamanda öğrencilerin keyifli zamanlar geçirmesi sağlanılıyor. Belediye tarafından hizmete sunulan kreşe 2015 yılı içerisinde 356 bin TL harcama yapıldı. Kreşin ilk olmasından dolayı Van halkının büyük bir ilgisi ile karşılaştı ve kayıtlar kısa bir süre içerisinde bitti. 

Yaşama İlk Adım Projesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılı içerisinde ilk olarak uygulamaya alınan diğer bir proje olan ‘Yaşama İlk Adım Projesi’ kapsamında yeni doğan bebeklere, bebek bakım seti paketi hediye edilerek yıl içerisinde binlerce bebeğe belediye personelleri tarafından hediyelerin dağıtımı düzenli olarak yapıldı. Hastanelerde doğum yapan anneleri ziyaret ederek burada yeni doğan bebeklerine hediyelerini veren belediye bu çalışmaları için şimdiye kadar 112 bin TL harcama yaptı. 

5-222.jpg

Editör: Wan Haber