Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün genç karatecileri, Denizli'deki 'Ümit, Genç, 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'na kazandıkları 6 madalya ile damga vurdu.
Türkiye Karate Federasyonu'nun 2013 yılı faaliyet programında bulunan 'Ümit, Genç, 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası', 10-13 Ocak tarihleri arasında 50 şehirden bin 200 sporcunun katılımıyla Denizli'de gerçekleştirildi. Şampiyonada Bursa'yı temsil eden Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları başarılarıyla gururlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından '21 yaş altı' kategorisinde Emre Cevahir birinci ve Alperen Doğan ise üçüncü oldu. 'Gençler' kategorisinde Murat Kaya ikinci, Ali Yıldız ise üçüncü olurken; 'ümitler' kategorisinde Furkan Gümüş birinci ve Ömer Bayırlı da üçüncü olarak toplamda 6 madalyayı Bursa'ya getirdi.
Şampiyonada yapılan milli takım seçmelerinde 'Avrupa Karate Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan Ali Yıldız 'Gençler' kategorisi nde, Emre Cevahir ise '21 Yaş Altı' kategorisi'nde birinci olarak milli takım kampına seçildiler.
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karate Baş Antrenörü Akif Gürbüz, Türkiye Karate Şampiyonası öncesi kulüpte yapılan 15 günlük kampın genç sporcuların performansına çok olumlu katkılar sağladığını ifade ederek, "Genç sporcularımızın gurur veren bu başarılarını Bursa'ya armağan ediyoruz. Bizden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık'a ve tüm idarecilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Gürbüz, kulüpten 400'ü lisanslı, 200'ü altyapıda olmak üzere toplam 600 karate sporcusunun yararlandığını da belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün karate branşındaki başarılarının artarak devam edeceğini vurguladı.
(MŞ)

17.01.2013 16:00:44 TSI

Editör: Wan Haber