Spor Toto 3. Lig 1. Grupta 4. Hafta karşılaşmalarıda geride kaldı. Takımlar artık güçlerini göstermeye başlamış durumda. Haftalar geçtikçe takımlardaki uyum sorunu da yavaş yavaş kayboluyor. Geride kalan 4 haftalık mücadeleye aktığımızda, özellikle Altay ve çorum Belediyespor ön plana çıkan takımlar oldu. 2 Takım da grupta 3 galibiyetle en çok galibiyet alan takımlar konumunda görünüyor. Ama, önümüzdeki 5 haftalık maç maratonu, şampiyonluğu kovalayan takımların biraz daha ön plana çıkacağını bize göstermiş olacak. Görünen o ki Altay grubun en favori takımı. Ama Çorum Belediyespor ve Ankara Demirspor’da önümüzeki haftalarda ön plana çıkacak takımlar arasında görünüyor.

18 Takımın mücadele ettiği 4. Hafta karşılaşmaları sonunda, filelere toplam 18 gol gönderildi. 2 Karşılaşmada ev sahibi takımlar galip, 4 karşılaşmada deplasman takımları galip gelirken,3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligin 4. Haftasında yakın takipçisi Ankara Demirspor’u 1-0 yenen Altay, liderliğini sürdürmeye devam ediyor. 4 Karşılaşmadan 3 galibiyet 1 beraberlik alan Altay 10 puanla yoluna devam ediyor. Son 2 haftayı 6 puanla kapatan Çorumspor, 9 puanla 2. Sıraya yerleşirken, Ankara Demirspor ise, kendi sahasında Altya’a 3 puan kaptırmasıyla 2. Sıradan 7. Sıraya kadar bir düşüş yaşamış oldu.

Ligin 3. Hafta maçında, Karacabey Birlikspor deplasmanından eli boş dönen Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 4. Haftasını 3 puanla kapattı. Bayburtspor’u konuk eden kırmızı siyahlı ekip, geçtiğimiz sezon olduğu gibi, kendi sahasında zor kazanan, deplasmanlarda ise puansız dönen bir grafik çiziyor. Bayburt Grup Özel İdarespor karşısında, ilk devrede bir varlık gösteremeyen kırmızı siyahlılar, 2. Devrenin 80. Dakkikasında skor üstünlüğü sağladı. Ligin 3. Haftasında deplasmanda 5 golle 3 puan kaybeden bir takım, ligde kötü bir gidişat sürdüren bir takıma karşı, daha farklı bir mücadele vermeliydi. Ne yazık ki hep aynı nakaratla yola devam ediliyor. Kırmızı siyahlı ekip, acilen toparlanmalıdır. Bu futbolla bu grupta başarılı olmak bana göre zor görünüyor.

Geride bırakılan 4 haftalık maç maratonunda, 2 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Van Büyükşehir Belediyespor 7 puanla 6. Sırada yer alıyor.

Kırmızı siyahlı ekip, ligin 5. Hafta maçında ise, Kocaellispor deplasmanına gidecek. Bu karşılaşma ise 1 Ekim Cumartesi günü saat 15.30’da oynanacak.

Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber