Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genç Bayanlar Atletizm Takımı, 2012 yılında 4000 metre yarışmalarında Türkiye Şampiyonu olarak şubat ayında İspanya'da yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Sporcular, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret ederek moral depoladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos'taki Gönül Dostları Sofrası'nda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genç Bayanlar Atletizm Takımı ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Belediyespor Kulübü Atletizm Şube Başkanı Muzaffer Karadeniz, Başantrenör İshak Kaya ve Antrenör Savaş Gökçe de ziyarette hazır bulundu.
Genç bayanlar atletizm takımını Türkiye şampiyonluğundan ötürü tebrik eden Başkan Altepe, atletizmi Bursa'daki tüm okullarda yaygınlaştırarak yeni sporcular yetiştirmek istediklerini, alınacak başarılarla da Bursa ve Türkiye'nin adını uluslararası alanda temsil etmek istediklerini söyledi. Atletizmin bütün sporların ana kaynağı olduğunu belirten Başkan Altepe, "Hedefimiz gençlerin futbol dışı branşlarda özellikle de atletizm dalında ihtisas kazanmasıdır. Amatör sporu gençlerin gözdesi haline getirmek istiyoruz. Daha fazla sporcunun yetişmesini, kentimizle ülkemizin adını uluslararası çapta daha iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyespor Atletizm Şubesi Başkanı Muzaffer Karadeniz ise atletizm sporunu ülke ve kent gündeminde söz sahibi yapmak istediklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genç Bayanlar Atletizm Takımı, 3 Şubat'ta İspanya'nın Castello şehrinde yapılacak 'Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na katılacak. Genç sporcular, şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek 5 takımdan biri olmanın heyecanını yaşıyor.
(MŞ)

29.01.2013 17:42:43 TSI

Editör: Wan Haber