Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uzun yıllar meclis üyeliği yaptığı Yıldırım İlçesi'nde yıllardır konuşulan sorunları çözmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Bursa'nın sağlıklı bir geleceğe taşınması amacıyla çalışmalarını yoğunlukla sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Barış Manço Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen AK Parti Yıldırım İlçe Danışma Meclisi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım İlçesi'nde hayata geçirdiği çalışmalarını anlattı.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım'ın Bursa'nın en güçlü ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "Yıldırım'ın gelişmesi, yaşanabilir çağdaş bir ilçe olması için heyecan duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Yıldırım'ın her köşesine hizmet götürmek en büyük hedefimiz" dedi.
Yıldırım'ın AK Parti ile cazibe merkezi haline geldiğine değinen Altepe, "Ülkemiz her alanda gelişiyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak sorumluluk sahibiyiz. Yıllardır söylenip yapılamayanlar bu dönemde gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyemizle işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıldırım'ın mahallelerindeki yapılması planlanan 196 projeyi Büyükşehir Belediyesi olarak yaptık ve hatta bu rakam 300'e ulaştı. Yıldırım bölgesinde yoğunlukla çalışıyoruz" diye konuştu.
"ŞEHİR TÜM YÖNLERİ İLE GELİŞMELİ"
Başkan Altepe, Yıldırım, Kestel ve Gürsu bölgelerinin şehrin batısından ne varsa aynı hizmeti alması gerektiğine değinerek, şehir tüm yönleriyle gelişmelisinin gerektiğini söyledi. BursaRay Doğu hattından Ankara Yolu üzerindeki köprülerin düzenlenmesine kadar her türlü hizmeti alan Yıldırım'ın geliştiğine işaret eden Altepe, "Şehrin doğusu vizyon bir bölge oldu. Raylı sistem ve onun bağlantı çalışmaları 200 milyon TL'yi aşıyor. Çalışmalarımızı her alanda sürdürüyoruz. Tramvay hattı Yıldırım'a uzanacak, Yeşilyayla'dan Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'ne kadar uzatacağız. Yıldırım bölgesinde raylı sistem çalışmaları devam edecek. Yeni teleferik projesinden, ilçedeki muhtelif noktalardaki kavşak ve köprü çalışmalarına kadar tüm hizmetlerimizle Yıldırım'ın ulaşılabilir bir kent olması için çalışıyoruz. 20 yıldır söylediğimiz sözler bu dönemde hayata geçiriliyor" şeklinde konuştu.
Yıldırım'ın tarihi eserlerinin ayağa kaldırılması noktasındaki çalışmalardan da örnekler veren Başkan Altepe, Yıldırım'da tarihi kültürel mirasta 45 projenin, sporda da 36 spor tesisinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Yıldırım'ın çehresi değişsin istiyoruz. Yıldırım için ne yapsak azdır. Bu kadrolar hizmet için söz verdiler. Halkın yanındayız, sorunları çözmek bizim görevimiz. Bursa'nın gerçek anlamda çağdaş bir dünya kenti olması noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Gerekli tüm adımlar cesaretle atılıyor" diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz uçağı seferlerinin 20 gün içinde başlayacağını söyleyerek, en kısa zamanda Bursa Hava Yolları'ı da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
"HİZMET YAĞMURU DEVAM EDİYOR"
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Yıldırım'da örnek projeleri prensipli çalışmayla gerçekleştirdiklerini söyledi. Keskin, özellikle eğitim alanında yapılan çalışmalarından örnekler verdi. Sağlık ve kentsel dönüşüm alanında da gayretli projelere imza attıklarını ifade eden Keskin, "Hizmet yağmuru devam ediyor. Bugüne kadar alnımız ak, başımız dik durduk" diyerek bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ise Yıldırım teşkilatının yoğun bir tempoda, sorumluluk bilinciyle, dinamik bir şekilde çalıştığını ve üye sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.
AK Parti Yıldırım İlçe Danışma Meclisi'ne milletvekilleri, ilçe teşkilatları başkanları, İl Genel Meclis ve belediyelerin meclis üyeleri, muhtarlar, ilçe ve mahalle temsilcileri ile partililer yoğun ilgi gösterdi.
(AÇ)

10.02.2013 19:38:18 TSI

Editör: Wan Haber