Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine soba dağıtıyor. Dağıtımda engelli, yaşlı ve küçük çocuklu ailelere öncelik veriliyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 'Antalya'yı Isıtıyoruz' projesi kapsamında herhangi bir geliri olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara soba yardımına başladı. Belediyeye başvuruda bulunan vatandaşların talepleri sosyal hizmet uzmanları tarafından evlerine gidilerek, değerlendiriliyor. İhtiyacı olduğu tespit edilen ekonomik yetersizlik içerisindeki ailelere ekipler tarafından soba götürülüyor. Soba yardımında yaşlılara, hastalara, engelli bireylere ve küçük çocukları olan ailelere öncelik veriliyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ağır kış şartlarının yaşandığı bugünlerde ısınma sorunu yaşayan vatandaşları unutmadıklarını ifade etti. Başkan Akaydın, özellikle küçük çocukları bulunan ailelerin ısınma problemi nedeni ile kış hastalıklarına yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirterek, "İlk etapta 50 aileye soba yardımında bulunuyoruz. Yardımlarımız kış ayları boyunca sürecek. Sosyal belediyecilik anlayışı ile ekonomik yetersizlik içindeki vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecek" dedi.
Projeye vatandaşların da destek vermesini isteyen Başkan Akaydın, "Sosyal Yardım Merkezi aracılığı ile bir çok ihtiyaç sahibine eşya yardımında bulunuyoruz. Bu merkeze yapılan bağışlara bakıldığında ikinci el soba bağışı yok denecek kadar az. Projemiz bağışçıların destekleri ile daha geniş kitlelere ulaşacaktır" diye konuştu.
(SK-Y)

11.01.2013 12:07:30 TSI

Editör: Wan Haber