Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, İdari ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere Genel Sekreter Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Başkanı Suat Türk, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Veysel Can, İdari ve Eğitim Şube Müdürü Leyla Kıraç Elçi, Bütçe Kesin Hesap ve Mali Kontrol Şube Müdürü Firoz Özdemir katıldı. Seminerden önce konuşan Genel Sekreter Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Başkanı Suat Türk, Van’ın büyükşehir olması hasebiyle her gün iş hacminin arttığını ve iş alanının genişlediğini belirterek, ileride hizmet içi eğitim programları da planlayacaklarını ve buna ilişkin her türlü desteği de uzman kişiler başta olmak üzere personele sunmanın gayreti içinde olacaklarını söyledi. Türk, "Demokratik katılımcı bir belediyecilik anlayışını esas alan, kurumlarıyla, kurallarıyla tamamen halkımızın beklentilerine yanıt verme noktasında olan belediyemizin bu anlayışının her boyutuyla egemen olmasından yanayız. Bütün çabalarımızda buna dönüktür. Bu halka hepimizin borcu var. Gençler olarak bu noktada elinizden gelen katkıyı sunun. Tıkanıklığı aşmak adına ben sizlerden büyük emek ve çaba bekliyorum. Çünkü hepimiz halkımızın bütün tasarruflarını en iyi şekilde değerlendirme noktasındayız. Yurtseverlik halka hizmetle ölçülür. Ne kadar hizmet ederseniz o kadar yurtseversiniz. Çalışma ve iş alanları kutsal yerlerdir, halka hizmet alanlarıdır. Bu noktada ben elinizden gelen çabayı göstereceğinize inanıyorum" diye konuştu.

"Bu devlet 10 bin personel aldığında zatürree oluyor. Van Büyükşehir Belediyesi’ne 11 bin başvuru var" diyen Türk, "Bu kadar işsizimiz var. Bu işsizlik birikmiş sorunların ürünüdür. Sizler yaşamla ilişkilenme konusunda son derece duyarlı hareket eden, çaba gösteren, kaygı gözeten insanlarsınız. Ama bu 11 bin bekleyen arkadaşlarımızın yanı sıra ancak bizim olanaklar ölçüsünde değerlendirebildiğimiz sayı bu kadardır. Gönül isterdi ki bu sayıyı çok daha arttırabilelim. Ama bunun için bir süreç gereklidir" dedi.

eğitim

Türk’ün konuşmasından sonra başlayan seminerde Bütçe ve Kesin Hesap ve Mali Kontrol Şube Müdürü Firoz Özdemir tarafından eğitim verildi. Gün boyu devam eden seminerde belediye bünyesinde çalışan personellere etik eğitimi de verildi.

Editör: Wan Haber