Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Van- Edremit arası İpekyolu üzerinde, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan, mülkiyeti belediyeye ait 40 bin m2’lik alan üzerine park yapım çalışmalarına başladı. Belediye tarafından kısa bir süre önce projelendirilip ihaleye çıkarılan park’ın 2015 yılının Ağustos ayında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent genelinde sürdürdüğü yeni yeşil alan ve park çalışmalarına devam ediyor. 

Müdürlük Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yan tarafında bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan 40 bin m2’lik alan üzerine park yapım çalışmalarına başladı. Parkın tamamlanması ile yurttaşlar rahat bir nefes alacak. Park alanında bin m2 alan üzerinde çocuk oyun alanları, standart ölçülere uygun basketbol sahası, tenis kortu, çim futbol sahası, fitnes alanı, yürüyüş kordonu, yer satrancı gibi tüm spor aktivitelerinin rahatlıkla yapılabileceği alanlar oluşturulacak. 2 adet anfi tiyatro, 600 m2 uzunluğunda bisiklet yolu ve koşu parkuru, şenlik alanı, iki adet havuz, 70 araçlık oto park, oturma alanları, her türden fidan ve süs ağaçları ile birlikte aydınlatma sistemi ile donatılacak.

3-166.jpg

 Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına geçen yıl başlanılan ve bölgenin en büyük Türkiye’nin ise sayılı yeşil alan ve parkları arasında yer alması beklenilen Tuşba Park’ın birinci etap çalışmasında ise sona gelindi. Eminpaşa Mahallesi’nde eski fidanlık alanı yanında yer alan 600.000 m² alanın mesire alanı yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3 etapta yapılacak alanın ilk etabı bu yıl içerisinde tamamlanacak. Alanda kültür merkezi, tüm branşlar için spor alanları, yürüyüş yolları, su sporları alanları, nikah dairesi gibi tam donanımlı bir kompleks yer alacak. 

4-131.jpg

5-090.jpg

6-054.jpg

7-039.jpg

8-032.jpg

Editör: Wan Haber