Türkiye ile Balkanlar arasında köprü kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Jupa'da yaptıracağı meydana, 'Bursa Meydanı' adı verilecek.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balkanlardaki yatırım zincirine, Makedonya'nın Jupa kentine kazandıracağı meydan ile yeni bir halka daha eklemeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Jupa Belediye Başkanı Mazlum Hasan ve Başkan Yardımcısı Şahin Şakir'i BURULAŞ'taki başkanlık makamında ağırladı.
Bursa'yı daha modern bir kent haline getirirken yatırımlarını Balkanlara da taşıyan Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın yanı sıra Balkanlarla ilgili işlerimiz de yoğunlukla sürüyor. Makedonya soydaşların yoğun yaşadığı topraklar. Her zaman onlarla olmaya devam ediyoruz" dedi.
Başkan Altepe, önemli bir bölge olan Jupa kentinin Kocacık bölgesinde Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey'in doğduğu evin de bulunduğunu hatırlatarak, evin TİKA tarafından restore edildiğini söyledi. RUMELİSİAD'a üye iş adamlarının Jupa'ya bir okul kazandırdığını da kaydeden Başkan Altepe, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Jupa'daki meydan ve park düzenleme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Park alanı, oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolları ve piknik alanlarının da bulunacağı bir meydan olacak" diye konuştu.
Jupa'daki projelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle hizmete açılacağını söyleyen Başkan Altepe, Bursa olarak Balkanlara destek vermenin sevincini yaşadıklarını belirtti.
"Gelecek nesiller de Bursa'yı tanıyacak"
Namık Kemal Halk Oyunları Derneği (NAKEM) Başkanı Hüseyin Özkan'ın da eşlik ettiği ziyarette, Jupa Belediye Başkanı Mazlum Hasan, Başkan Altepe'ye Bursa'yı aşıp Balkanlara ulaşan yatırımlarından dolayı teşekkür etti. Bursa'da gördüğü dostluğun önemli olduğunu ifade eden Hasan, "Bursa'nın ve Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanları hiçbir zaman unutmadığını biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Bursa'nın desteğini hep gördük. Jupa Belediyesi'nin yanına yapılan meydan belediyemize de yeni bir görünüm kazandıracak. Bölgeye, 'Bursa Meydanı' adını vereceğiz. Bu sayede gelecek nesiller de orada Bursa'nın desteğini görmüş olacak" şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, ziyaretin sonunda Jupa Belediye Başkanı Mazlum Hasan'a Bursa'ya özgü hediyeler verdi.
(İHS

04.02.2013 12:07:08 TSI

Editör: Wan Haber