Sosyal belediyecilikte yaptığı çalışmalarla halkın büyük takdirini kazanan Van Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerine aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kentte yardıma muhtaç hasta ve yaşlılara ulaşmak için çalışma başlattı. Mahallelerde kapı kapı dolaşan ekipler, 570 yardıma muhtaç insana ulaştı. Ulaşılan yardıma muhtaç yaşlı ve hastalara haftanın belirli günleri evlerine gidilerek tedavileri doktor ve hemşireler tarafından yapılıyor.

Hasta ve yaşlılar durumdan memnun

Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesine ait sağlık merkezinden çıkan ekipler, Şabaniye Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki 13 çocuk babası Yusuf Erdoğan’ın evine gitti. Evde pansumanları yapılan Erdoğan’ın ilaçları verilip tansiyonu ölçüldü.

Yapılan uygulamadan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Erdoğan, “Hastaneye gidecek gücüm yok artık. Ama yaptığımız müracaatın ardından hastane ayağımıza geldi. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun” dedi.
Belediye ekipler, daha sonra Tuşba ilçesi Akküprü Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan 8 çocuk babası felçli Mehmet Yıldız’ın evine gitti. Evinde yapılan küçük bir tedavinin ardından Yıldız ambulansa bindirilerek Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Hastanede yapılan işlemlerin ardından ekipler, Yıldız’ı hastaneden alarak tekrar evine bıraktı.

“Şu an itibariyle bize kayıtlı 570 hastamız var”

1 doktor, 6 acil tıp teknisyeni ve 2 hemşireyle 7 gün 24 saat vatandaşa hizmet verdiklerini söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanı Veysel Can, “Şu an itibariyle bize kayıtlı 570 hastamız var. 144 hasta ile de haftanın 4 günü yüz yüze görüşüyoruz. Bu hastaların tüm ihtiyaçlarını evlerinde sağlıyoruz. Yine mahallerde kadınlara yönelik meme ve rahim kanseri hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi. (iha)

Editör: Wan Haber