Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarı ve Sıhke Gölü etrafına dökülen hafriyatları temizledi. Yıllardır alana dökülen hafriyatlar nedeniyle alanda çöp dağları oluşurken, yine hafriyatların göle dökülmesi nedeniyle kirlilik meydana geldi. Alanın yerleşim yeri olması nedeniyle yurttaşların sağlığını olumsuz yönde etkileyen hafriyatlar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından iş makineleri ve kamyonlarla temizlendi. Büyükşehir Belediyesi alana hafriyat dökülmesini yasaklayan uyarıcı tabelalar bırakarak, alanın kirletilmemesini istedi. Hafriyatları alana döken kişileri uyaran Büyükşehir Belediyesi, alana hafriyatlar dökenler hakkında yasal işlem ve para cezası verileceğini duyurarak, yurttaşların da alana hafriyat dökenleri belediyeye bildirmelerini istedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alanın hafriyat şirketleri tarafından kirlenmesinin önüne geçilmesi ve alanın gözetlenmesi için belirlenen bazı noktalara MOBESE kameralar yerleştirildi.

Hafriyatları iş makineleri ve kamyonlar ile alandan çıkaran Büyükşehir Belediyesi, alanın çevre düzenlemesini yaptıktan sonra mucur dökecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından temizliği yapılan alan daha sonra düzeltilerek araç ve yayaların kullanımına açılacak. Alanın gölle bütünleştirilmesi için de proje hazırlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, alana geçici olarak kısmı peyzaj düzenlemesi yaptıktan sonra yeşillendirilmesini yapacak.

Editör: Wan Haber