Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ortaklaşa düzenlediği 2. Antalya Çocuk Filmleri Festivali devam ediyor.
Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi ve Yenimahalle Kültür Merkezi'nde ücretsiz gösterimi yapılan filmlere çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'nde eğitim alan çocukların yanı sıra çevre bölgeden çocuklar ve aileleri de film şenliğine dahil oluyor. Ücretsiz sağlanan servislerle merkeze gelen çocuklar, "Sevimli Dinozor Tatilde, Paris'te Çılgın Macera, Niko: Yıldızlara Yolculuk ile Afacan ve Kurbağalar" adlı eğlenceli filmler izliyor. Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'ndeki film gösterimlerini bugüne kadar yaklaşık bin çocuk izledi. Şenliğin son günü olan 2 Şubat'ta Aksu'da 3, Yenimahalle ve AKM'de birer film gösterimi yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'nde 12 branşta 6-14 yaş aralığında toplam 450 çocuğa İngilizce, matematik, bilgisayar, gitar, bağlama, satranç, halk oyunları, tiyatro, drama, resim, bale ve dans eğitimleri veriliyor. Çocuklara bu eğitimlerin yanı sıra ara tatil dönemiyle dolayısıyla farklı etkinlikler de düzenleniyor. Pınarlı, GüzelyurtKundu, Kemerağzı ve Boztepe bölgelerinde yaşayan çocuklar için Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'ne ücretsiz servis hizmeti sağlanıyor.
(SK-Y)

01.02.2013 13:00:47 TSI

Editör: Wan Haber