Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreyi kirletenlere ve zarar verenlere göz açtırmamak için teknolojinin son ürünü olan cihazları kullanıyor. Büyükşehir bünyesinde bulunan cihazlar sayesinde, suları kirleten parametrelerin ölçümünü anında yaparak verilere daha kısa bir sürede ulaşıyor. Sonuçlar değerlendirilerek gerekli yerlere denetim için ön bilgilendirme yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi kent genelinde gemilerde, fabrikalarda ve derelerde çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Sorunlara zamanında müdahale edebilmeyi ve kirliliğe sebebiyet verenler hakkında gerekli işlemleri gerçekleştirmeyi kolaylaştıran cihazlar sayesinde su kirliliğinin ne düzeyde olduğu ve suyun içeriği hakkındaki bilgiler de anında elde ediliyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, cihazları ilk olarak Derince'de bulunan Çenedere suyunun incelemesinde kullanmıştı. Alınan örnek sular ekipler tarafından dere kenarında anında incelendi. Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri aldıkları numuneyi araçlarında yer alan cihazlar sayesinde 20 dakika içinde analiz ettiler.
Kullanımı oldukça kolay ve son teknolojinin ürünü olan cihazlar elde edilen verileri ayrı ayrı hafızasına kaydedebilmesi sayesinde hangi atıksu kaynağında ne tür ölçümlerin yapıldığı rahatlıkla görülebiliyor ve böylelikle geçmişe dönük değerlendirmeler yapılabiliyor. Ayrıca ölçümün kim tarafından gerçekleştirdiğini kaydedebilme özelliğine sahip cihaz sayesinde ortaya çıkabilecek karışıklıkların da önüne geçilmiş olunuyor.
(MA-MA)

30.12.2012 12:06:58 TSI

Editör: Wan Haber