Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında 110 bin kişiye obezite, yaşam kalitesi, güvenli gıda tüketimi ve beslenme konularında seminer verdi. Kent genelinde düzenli olarak sürdürülen eğitimler, 212 merkezde, 221 eğitim seansı düzenlenerek gerçekleşti.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü gıda denetimlerini sürdürürken bu konulardaki eğitim çalışmalarını da ihmal etmiyor. Özellikle öğrencilere yönelik verilen eğitimlerde 2012 yılında 11 bin 70 kişiye ulaşıldı. Yıl boyunca sürdürülen çalışmalar kapsamında 2011 yılında ise 5 bin 717 kişiye seminer verildi.
Seminerlerde obezite, yaşam kalitesi, güvenli gıda tüketimi ve beslenme gibi birçok konuda bilgiler verildi. Artık çağın hastalığı olarak adlandırılan Obezite konusunda d bilgiler veren uzmanlar, fastfood beslenmenin ve asitli içecekler tüketmenin doğru olmadığını söyleyerek bilinçli tüketici olmak için güvenli gıdaya ulaşma yollarından da bahsediyor. Eğitmenler obezitenin en fazla Amerika'da görüldüğünü fakat Türkiye için de tehlike çanlarının çaldığını önemle vurguladılar.
Sosyal medyanın olumsuz etkisiyle bireyleri hareketsiz bir yaşama ittiğinin bilgisinin verildiği eğitimlerde çocuklarımızın bilgisayar ve televizyon ekranlarından mümkün olduğunca uzaklaştırmanın bunun yerine spor faaliyetlerine yönlendirmenin en akıllıca tercih olacağına değiniliyor. Ebeveynlerin bu konuya hassasiyetle yaklaşarak gerekli tedbirleri almakta gecikmemeleri konusunda uyarıyor.
Okul çağında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar beslenmenin anne karnından başlayarak insan sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde şüphesiz en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtiyor. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılarının azaldığı bu sebeple öğrenmede güçlük çektiklerini belirterek beslenmenin okul başarısı üzerindeki önemini vurguluyor.
Sağlık ve beslenme ile ilgili konularda eğitim almak, çalışanlarını bilinçlendirmek isteyen kurumlar ve sivil toplum kuruluşlara çağrıda bulunan yetkililer Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web adresi www.kocaeli.bel.tr internet adresinden çözüm masası ya da 444 11 41 Büyükşehir Çağrı Merkezi aracılığı ile taleplerin iletilebileceğini ifade etti.
(MA-MA)

28.01.2013 11:17:19 TSI

Editör: Wan Haber