Rıdvan Can

Dün oynanan kadınlar ligi erteleme maçında Van Büyükşehir Belediyespor Karabük Ovacık Gençlikspor'u Gülcan Türker'in 35'nci dakikada kaydettiği golle 1-0 yenmeyi başardı. Bu galibiyetin ardından Van Büyükşehir Belediyespor puanını 20'ye yükselterek 3. Sıraya yükseldi.

Ağır bir zeminde oynanan karşılaşmada iki takım da top kontrolünde zorlandı. Van Büyükşehir Belediyespor ve Karabük Ovacık Gençlikspor'un uzun toplarla gol bulmaya çalıştığı karşılaşmanın her iki yarısında da iki takımda orta sahasını kalabalık tutup oyunu bir birlerinin ceza sahasına yığmaya çalıştı. İki ekibin de önemli pozisyon ürettiği zorlu karşılaşmada gülen taraf kırmızı-siyahlılar oldu.

Van Büyükşehir Belediyespor

Teknik Direktör Ayhan Öztürk,***

Merve Demirci*** Narin Keve*** Kadriye Erden***, Çiğdem İçen***, Özlem Tatar***, Oya Solcan***, Şükriye Kurt***, Aycan Arda***, Ceylan Tatar***, Hamide Şeylan*** Gülcan Türker***

Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanan karşılamayı Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp eş Başkanları Öner Yiğit, Remziye Eşin, yöneticilerden Osman Acar ve Teknik Direktör Zeki Yılmaz birlikte izlediler.

İlk yarıdan önemli dakikalar

Dk.8 Mücadelenin 8. dakikasında Van Büyükşehir Belediyespor Gülcan'la net bir gol pozisyonundan faydalanamadı.

Dk.15 Kırmızı Siyahlılarda gelişen orta saha organizasyonunda ceza alanı dışında topla buluşan Aycan'a yapılan hareketi hakem faul olarak değerlendirdi. Topun başına geçen Gülcan'ın ceza sahası dışından kullandığı frikikte topu kaleci köşeden çıkarmayı başardı.

Dk.23 Mücadelenin 23. dakikasında bu kez konuk takım Karabük Ovacık Gençlikspor etkili geldi. Topu orta sahadan alan Çiğdem sağ çaprazda Kübra'yı gördü ara pasında topla buluşan Kübra ceza sahası içinde savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Kübra topu kaleci Merve'nin soluna sert ve düzgün vurdu kaleci Merve Demirci, başarılı bir şekilde uzandı ve golü önledi.

Dk.35 Van Büyükşehir Belediyespor rakip kaleye ataklarını sıklaştırdı. Sağ çaprazdan topla buluşan Şükriye Kurt, ceza alanı dışında Gülcan'ı gördü derinleme pasında topla buluşan Gülcan, kalecinin sağından topu ağlara bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda kalan dakikalarda her iki takım adına gelişen ataklarda sonucu değiştirecek gol gelmeyince

İlk yarı Van Büyükşehir Belediyespor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıdan önemli dakikalar

Dk.50 Ovacık Karabükspor'da Ayşe ceza sahası dışından sert vurdu kaleci Merve Demirci şık bir kurtarışla gole izin vermedi.

Dk.60 soldan Hamide Şeylan ile rakip kaleye yüklenen Van Büyükşehir Belediyespor bu önemli ataktan faydalanamadı.

Dk.70 Karabük Ovacık Gençlikspor penaltı kazandı topun başına geçen Kübra topu kale direğine nişanladı ve beraberlik fırsatını değerlendiremedi.

Dk.78 Van Büyükşehir Belediyespor'da Hamide Şeylan'ın ara pasından Aycan Arda yararlanamadı.

Dk.90 Van Büyükşehir Belediyespor'da Hamide Şeylan ceza sahası dışında yerden sert ve düzgün vurdu top az farkla auta çıktı.

İkinci yarının kalan bölümünde sonuç değişmeyince bu önemli karşılaşmada Van Büyükşehir Belediyespor çok önemli bir galibiyete imza atarak üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Kırmızı-Siyahlılar ikinci devrenin ilk maçı için hafta sonu Ağrıspor deplasmanına çıkacak.

MERVE PENALTI KURTARDI, VAN 3 PUANI KAPTI

Kaleci Merve Demirci, Belediyespor'un Karabük Ovacık Gençlikspor'u 1-0 mağlup ettiği maçta kurtardığı penaltı ile takımına galibiyeti getiren isim olurken, Teknik Direktör Ayhan Öztürkçü ve futbolcular tecrübeli file bekçisine övgüler yağdırdı.

Editör: Wan Haber