Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, her yıl gelenekselleştirdiği bin kişilik iftar çadırını bu yıl 3 bin kişiye çıkardı.

Kentte bulunan Feqiyê Teyran Parkı’nın arkasında bulunan alana iftar çadırı açan Büyükşehir Belediyesi, burada günlük 3 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek dağıtacak. Büyükşehir Belediyesi aşevinde hazırlanacak olan yemekler daha sonra ise iftar çadırına getirilerek burada halka sunulacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ise kent merkezinde bulanan lokanta, fırın, pastane ve yemek fabrikalarında da denetimler yapacak. 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından daha önceden de sıcak yemek yardımı yapılan 100 aileye Ramazan ayı boyunca da yardım yapılmaya devam edilecek. Her gün iftar saatine yakın ailelere yemek dağıtımı yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca bu ailelere Ramazan ayı boyunca Sahur paketleri bırakılacak.

 Yüksekova’da günde 10 bin yurttaşa yemek dağıtımı yapılacak

 Büyükşehir Belediyesi sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise Ramazan ayı boyunca her gün 10 bin yurttaşa sıcak yemek dağıtımı yapacak. Büyükşehir Belediyesi’ne ait mobil aşevi tırını ilçeye gönderen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 3 aşcı ve çok sayıda personeli ilçede yapılacak olan çalışma için görevlendirdi. Büyükşehir Belediyesi kriz merkezi üzerinden gelen talepler doğrultusunda ilçede bulunan ve belirlenen yurttaşların evlerine ise sıcak yemek servisi yapacak.

Editör: Wan Haber