Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitime Destek Kursu öğrencileri, sömestr tatilini ders çalışarak değerlendirmeyi seçti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi'nde eğitim gören Eğitime Destek Kursu öğrencileri, sömestr tatilinde izin kullanmak yerine ders çalışmayı tercih etti. Sömestr tatilini verimli kullanmak amacıyla izin kullanmayan Bin 200 öğrenci kurs merkezinin özverili öğretmenleri vasıtasıyla bol bol denemeler çözerek, soru ve çözüm teknikleri, kaynak bitirme ve rehberlik gibi konularda eğitimlerini sürdürdüler.

ÜNİVERSİTE'YE GİRİŞ ORANI YÜZDE 93
Eğitime Destek Kursu hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 2006 yılından bu yana her yıl 2 bin öğrenciye ücretsiz kurs vererek eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Dr. Asım Güzelbey, "2006 yılında Gaziantep'teki eğitimdeki başarı oranının hepimizi mutlu etmediğini gördük. Belediye olarak eğitime destek çalışmaları kapsamında ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık kursu açtık. Kursu açtığımızdan bu yana yaklaşık 12 bin öğrenci bu kurslarımıza müracaat etti. Bu kurslara müracaat eden öğrencilerin üniversiteye giriş oranı yüzde 93 olarak görüldü" dedi.
Bu sömestr tatilinde çalışmayı tatile tercih eden öğrencilere destek verdiklerini belirten Başkan Güzelbey, "Kurs yönetimimize başvuran öğrencilerimiz sömestr tatilini verimli kullanmayı istediklerini dile getirdiler. Öğretmenlerimiz de izin haklarını kullanmayarak özverilerde bulunmak suretiyle sınava hazırlanan öğrencilerimize 11 günlük bir ders programı uyguladılar. Öğrencilerimizin bu istekleri bizi çok gururlandırdı. Bu kurslarımıza emek veren eğitimcilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin eğitime olan destekleri ise artarak devam edecektir" diye konuştu.
(FS-MEF-Y)

09.02.2013 14:54:03 TSI

Editör: Wan Haber