Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, 2008 yılında 25 binlik plan kabul edilirken turistik tesis alanı olarak meclisten geçen arsa, oy çokluğu ile yeşil alana çevrildi. Büyük tartışmalara yol açan dini tesis alanı olan arsanın da istimlak edilmek şartıyla, dini tesis alanı olarak kalması kararlaştırıldı. Meclis üyeleri, gergin geçen oturumun sonunda alınan kararları baklava yiyerek kutladı.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı 4. oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Halil Tüm'ün yönettiği oturumda, divan üyeleri toplanamayınca, oturuma Tüm tarafından ara verildi. Verilen kısa aranın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Fethi Coşkuntuncel'in önerisi üzerine yapılan oylamada oy çokluğu ile 10.00'da başlayan oturumun, 13.00'a ertelenmesine karar verildi.
Ertelemenin ardından tekrar başlayan meclisi, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz yönetti. Oturumda, D-400 karayolunun kuzeyinde kalan, Çukurova ve Seyhan ilçelerini kapsayan 5 binlik imar planlarına gelen 541 itiraz dilekçesi görüşüldü. Yaklaşık 4 saat süren oturumda, itiraz dilekçelerinin görüşülmesi sırasında sık sık tartışmalar yaşandı. Oturumda, Aralık 2012'deki meclis toplantısında, 25 binlik imar planında dini tesis alanı olan arazi, 'Merkezi İş Alanı', 'Beyazevler çamlığı' ise turizm tesis alanı olarak ilan edilmiş ve kamuoyu tepkisi üzerine, 5 binlik imar tadilatı ile ilgili alınan meclis kararları, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından meclise iade edilmişti. Toplantıda, dini tesis alanı olan arsanın "İstimlak edilmek şartıyla, dini tesis alanı olarak kalması" teklifi ile Beyazevler Çamlığı'nın yeşil alana dönüştürülmesi teklifleri meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
Zorlu geçen oturumun ardından, meclis üyeleri alınan kararları baklava yiyerek kutladı. Meclisi kapatırken bir konuşma yapan Başkan Vekili Aldırmaz, "Adana'mıza hayırlı, uğurlu olsun. İnsanlar ya bilgisizlikte ya da kötü niyetli olduklarından bazı şeyler konuşur. Bu meclis hakikaten iyi işler başardı" dedi.
(SZP-Y)

14.02.2013 17:39:31 TSI

Editör: Wan Haber