Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, sahipsiz sokak kedilerinin barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için kedi evleri yaptı. Kedi evleri parklara yerleştirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Atatürk Kültür Parkı, Karaalioğlu Parkı ve Düden Parkı'na her biri 2024 hayvan kapasiteli kedi evi yerleştirdi. Kedi evlerinde barınmaya başlayan sokak kedilerinin bakım ve besleme takipleri Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ve hayvanseverlerce yapılıyor. Kedi evleri sayesinde, sahipsiz hayvan nüfusunun kontrolü ve çoğalmaması için yapılacak kısırlaştırma işlemlerinde de kedilerin yakalanması kolaylaşacak.
Kedi evi sayesinde sokak kedilerinin kontrolsüz üremelerinin önüne geçileceği, aşılanacağı ve gerekli tıbbi tedavilerin daha kısa sürede yapılabileceği belirtildi. Kedi evleriyle aynı zamanda hayvanseverler tarafından mahalle, sokak ve bina bahçelerine bırakılan yemek artıklarının oluşturduğu görüntü kirliliği, kötü koku gibi olumsuz çevresel faktörleri ortadan kaldırılabileceği ifade edildi.
(SK-Y)

09.01.2013 13:45:24 TSI

Editör: Wan Haber