Wan Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, sezon içerisinde sürdürdüğü yol çalışmalarına devam ediyor.

Daire Başkanlığı kentin Tuşba ilçesinde bulunan kırsal mahallerde sürdürdüğü yol çalışmaları ile yurttaşları hizmet ile tanıştırıyor. Hizmetin uğramadığı kırsal mahallerde çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, yol güzergahlarında bulunan büyük kayalıkları iş makineleri ile kırarak yol açtı. Ulaşımın sıkıntılı olduğu mahallede iş makinelerini TIR’larla bölgeye getiren ekipler, daha sonra yolda çalışma yaptı.

Tuşba ilçesinde bulunan Yanlızağaç ile Kozluca mahallerini birbirine bağlayan güzergahta yol çalışması yapan ekipler 17 kilometre uzunluğunda 10 metre genişliğinde yapılacak yolun son aşamasına geldi. Ulaşılması güç mahallerde büyük bir çalışma ve özverili ile hizmet götüren ekipler zorlu şartlara rağmen halka hizmet götürüyor. 

Tuşba ilçesinde çalışmalar kış ayına kadar devam edecek

Van ve ilçelerine bağlı kırsal mahallerde seferberlik başlatan belediye yol yapım ekipleri, özellikle kış aylarında her tarafla bağlantısı kesilen Yalnızağaç ve Kozluca yollarında çalışma başlattı. Çalışmanın ardından bu mahallelerde bulunan yolların stabilize çalışmasını yapacak olan ekipler, yolları araç trafiği için elverişli hale getirecek.

3-737.jpg

Tuşba ilçesinde bulunan kırsal mahallerde sürdürülen yol çalışmalarının devam ettiğini belirten Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, sürdürülen çalışmaların kar yağışına kadar devam edeceğini, mahalle ve mezralarda yeni alternatif yolların açılması, yine bozuk olan yolların ise onarım ve bakımı yapılarak trafiğe el verişli hale getirileceğini belirttiler.

Ekiplerin sürdürdüğü yol çalışmasına takdir eden mahalle sakinleri, Van Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde ilk defa hizmetle tanıştıklarını ve bu nedenle Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’ya göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler.

 

 

Editör: Wan Haber