Hacı Yılmaz

Büyükşehir Belediyesi ile belediye pasajı esnafları ile arasında yaşanan iş yeri boşaltma çekişmesinden kaynaklanan, vatandaşları ve kenti mağdur eden kaldırımdaki taş ve kum yığını sorunu gazetemizin ısrarlı haberleri ve vatandaşların tepkileri üzerine çözüldü. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri Cumhuriyet Caddesi üzerindeki kaldırımda bekletilen taş ve kum yığınını Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala kaldırdı.

GÖRÜNTÜ YAŞANMAMALIYDI

Kaldırımdaki bekletilen taş, kum yığınının kaldırılarak çirkin görüntüye son verilmesinden,  kaldırımın yayaların kullanımına açılmasından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, "Belediye ile pasaj esnafı arasında iş yeri boşaltma sorunu nedeniyle kaldırım taşlarının sökülerek kum dökülüp inşaat halinde bırakılması vatandaşları mağdur eden şehrimizin görüntüsüne yakışmayan bir durumdu. Sorun ne olursa olsun yanlış uygulama çağdaş belediyeciliğe yakışmıyordu. Görüntüler büyükşehir olan bir kentin merkezinde yaşanmamalıydı. Belediyenin inadından vazgeçerek kaldırım taşlarını ve kum birikintisini kaldırarak kaldırımı insanların kullanımına yeniden açması doğru olmuştur. Temennimiz kentimizde yaşanan sorunların bundan sonra vatandaşı, şehri cezalandırmadan, inatlaşma yaşanmadan yasal yollar kullanılarak çözülmesidir" dediler. 

BELEDİYE - ESNAF ÇEKİŞMESİ

Bu noktaya nasıl gelindi? Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bulunan belediye hizmet binasının depremde hasar görmesi üzerine yıkılarak yerine kültür merkezi yapma kararı aldığını, bina altındaki pasaj esnaflarından iş yerlerini boşaltmalarını istemişti. Pasaj esnafı karara karşılık binanın sağlam olduğunu ileri sürerek binanın yıkılmaması gerektiğini, yıkılacaksa belediye yanında yapılan, belediyenin ortağı olduğu iş merkezinden kendilerine iş yeri verilerek mağdur edilmemelerini istemişti. Belediye iş yerlerini boşaltma tebligatına rağmen esnafın iş yerlerinin boşaltılmaması üzerine pasaj girişini mühürlenmişti. Esnaflar mühürleme üzerine mahkemede yürütmeyi durdurma kararı alarak mühürlemeyi kaldırmışlardı. Yaşanan gelişmelerin ardından belediye pasaj önünden geçen kaldırım taşlarını sökerek kaldırma kum dökmüş, dökülen kum ve taşlar yaklaşık iki ay boyunca hiç bir çalışma yapılmadan bekletilmişti. Kaldırımı kullanılmaz halde getiren, çirkin görüntü oluşturan taş kum yığının dikkat çeken harbelerimiz ve vatandaşlardan yükselen tepkiler sonrası taşlar ve kum yığını önceki gün kaldırılarak kaldırım yeniden yaya trafiğine açılmıştı. Vansesi

Editör: Wan Haber