Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yeniden düzenlenen Halkla İlişkiler biriminde görev yapan uzman personel, vatandaş çayını kahvesini içerken, sorunu çözüyor, şikayetleri ilgili birimlere ulaştırıyor.
"Vatandaş odaklı hizmet" anlayışı ile yenilenen Halkla İlişkiler birimi, Adanalıların Büyükşehir Belediyesi'nde ilk uğrak yeri haline dönüştürüldü.
Adanalıların sorunlarını en kısa sürede çözecek, talepleri karşılayacak ve sorulara yanıt üretecek şekilde yeniden düzenlenen ve Adanalıların hizmetine sunulan Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler biriminde her biri konusunda uzman 14 personel görev yapıyor.
Uzman personel güleryüzle karşıladığı vatandaşın sorunlarını ve taleplerini alınan sıra numarasına göre hızlı bir şekilde işleme koyuyor. İşlemler yapılırken bir başka görevli de vatandaşlara çay ve kahve ikram ediyor.

ALO 153 BÜYÜKŞEHİR HATTI
Öte yandan herhangi bir nedenden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne gelemeyen vatandaşlar da sorunlarını "Alo 153 Büyükşehir" hattını arayarak çözebiliyor.
Büyükşehir Belediyesi ile herhangi bir işi ya da işlemi olan vatandaşlar Alo 153 hattını arayarak, sorularına yanıt alıyor, taleplerini iletebiliyor.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adanalılara daha iyi hizmet verebilmek için sürekli arayışta olduklarını belirtti.
Yeni düzenlenen Halkla İlişkiler biriminde günde 400 civarında işlem yapıldığını anlatan Aldırmaz, "Buradaki personelimiz diğer birimlerle koordineli bir şekilde çalışarak, vatandaşların sorunlarına kolayca çözüm üretiyor. Vatandaşımız da hem zamandan kazanıyor hem de yorulmadan işlemleri yapılıyor. Bütün hemşehrilerimizi Halkla İlişkiler birimimize çay içmeye bekliyoruz" dedi.
Zihni Aldırmaz, yeni uygulama ile vatandaşların tek noktada kolayca hizmet almasını amaçladıklarını belirterek, belediyeye gelemeyen vatandaşlara da Alo 153 hattından hizmet verdiklerini açıkladı.
(ADN-Y)

05.02.2013 11:13:54 TSI

Editör: Wan Haber