Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli genelinde 500 bin metre fiberoptik altyapı oluşturarak Türkiye genelinde fiberoptik haberleşme ağını ilk kullanan kurumlar arasına girdi. Yapımı bitmek üzere olan MOBESE projesi ile Kocaeli genelinde 150 bin metre altyapı daha yapılarak fiberoptik kablo ağı 750 bin metreye çıkacak.
Büyükşehir Belediyesi dış birimler arasındaki bağlantıyı daha verimli hale getirerek vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek için alt yapı çalışmalarına büyük önem veriyor. Bu kapsamda Kocaeli genelinde Ortak Elektronik Haberleşme (Fiberoptik) Altyapısı ile dış birimler arasındaki veri, ses ve görüntü iletişimi yüksek standartlar ölçüsüne çıkartıldı. Böylece Hem Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kurumlar arası hem de Kocaeli'deki diğer kurum ve kuruluşlar arası her türlü veri iletişimi daha nitelikli yapılır hale geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işletmeciler, diğer kamu kurum ve kuruluşlardan gelen talep üzerine Kocaeli İli Ortak Elektronik Haberleşme (Fiberoptik) Altyapısı oluşturdu. Bu çalışma ile Kocaeli genelinde 600 bin metre fiberoptik altyapı kentin belirli noktalarına oluşturuldu. Yapımı bitmek üzere olan MOBESE projesi ile Kocaeli genelinde 150 bin metre altyapı daha yapılarak fiberoptik kablo daha çekilecek. Böylece toplam 750 bin metre altyapı yapılarak ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması sağlandı.
Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile dış birimler arasında 100 bin metre fiberoptik kablo çekilerek 30 farklı dış birim merkeze bağlandı. Ayrıca güvenlik kameraları için fiber optik altyapı da 115 noktada saha dolabı konularak kameraların altyapıları hazırlandı. Çalışma sayesinde bağımsız olarak internet, telefon, güvenlik giderlerinden tasarruf sağlandı. Birimler arası görüşmelerin, internetin ücretsiz kullanımı sağlanırken güvenlik konusunda işgücü ihtiyacı da azaldı.
(MA-MA)

19.01.2013 15:58:01 TSI

Editör: Wan Haber