Bursa Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi kimsesizlere sıcak yuva imkanı sunuyor. Her yıl kış aylarında evsiz vatandaşlara kapılarını açan barınma evinde şu an 168 kişi kalıyor.
Kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle barınma evine gelen 168 vatandaş, kış şartlarından Büyükşehir Belediyesi'nin uzattığı yardım eliyle korunuyor. Ürünlü'deki barınma evi bu yıl açıldığı günden bu yana yaklaşık 278 kişiyi ağırladı. Halen 168 kişinin yaşadığı barınma evinde kalanlar, kendilerine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Büyükşehir Belediyesi barınma evi çalışanlarına bol bol dua ediyor.
"Barınma evi, 24 saat boyunca vatandaşların yemek, yatak, giyim, sağlık ve temizlik gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Barınma evi sakinlerinden 30 yaşındaki Ferdi Yavuz, Bilecik'ten Bursa'ya geldiğini ve bu yıl ilk kez barınma evinde kaldığını söyledi. Anne ve babasının vefat ettiğini, küçük yaşlarından beri düzensiz bir hayat yaşadığını anlatan Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sayesinde barınma evine ulaştığını belirterek, "Ben ilkokul mezunuyum. Yaşadıklarımdan dolayı düzenli bir işim ve yaşamım olmadı. Bursa'da barınma evinde ilk kez kalıyorum. Barınma evi çok güzel bir oluşum. Burada sadece Bursa'dan vatandaşlar kalmıyor, Van'dan da Erzurum'dan da farklı illerden de gelenler kalabiliyorlar. Burası çok değerli bir oluşum ve Bursalılar buranın kıymetini bilmeliler. Ben kendi adıma, bu hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne minnettarım" dedi.
Barınma evinin 50 yaşındaki sakini Halil İbrahim Demir de eskiden işyeri sahibi olduğunu ancak kimyasal maddeden zehirlendiğini söyleyerek, "4-5 yıl tedavi gördüm. Bu süreçte işimi kaybettim. Aslen Bolu'luyum ama yaklaşık 40 yıldır Bursa'da ikamet ediyorum. Barınma evinin şartları çok iyi. Çoraptan berbere kadar A'dan Z'ye ne ihtiyacımız varsa burada karşılanıyor" diye konuştu.
Hüseyin Özen de 43 yaşında olduğunu söyleyerek, "Bursalıyım, 3 yıldır kışın barınma evinde kalıyorum. Barınma evinde iyi niyetle, insan ayrımı gözetmeden hizmet veriliyor, sadece insan olduğumuz için bize iyilik yapıyorlar. Büyükşehir Belediyesi, dışarıda kimseden görmediğimiz özveriyle, 'Kim olursan ol gel' fikriyle bize destek oluyor" şeklinde konuştu.
Özen, barınma evi hizmetinin Türkiye'nin tüm illerinde olması gerektiğine de işaret etti.
Yaz aylarında Antalya'da otellerde sezonluk işçi olarak çalıştığını belirten 32 yaşındaki Ahmet Aktürk de kış aylarında barınma evinde yararlanan vatandaşlardan... Barınma evinden çok memnun olduğunu söyleyen Aktürk, "Burada futbol sahamız var, futbol oynuyoruz. TV izleyip, sohbet ederek günlerimizi geçiriyoruz. Kar yağdı, kartopu oynayıp kardan adam yaptık. Burası çok güzel" diyerek Büyükşehir Belediyesi'ne barınma evi hizmetinden dolayı teşekkür etti.
(MŞ)

09.01.2013 16:16:36 TSI

Editör: Wan Haber