Wan Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlar, ülke de ve bölgede yaşanan acılı sarmaldan çıkmanın tek yolunun diyalog ve müzakere olduğunu ifade ederek, ancak kalıcı bir barış ve çözüm ile yaşanan acıların son bulacağını belirttiler.

Van’da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamanın devamın da, Türkiye’nin her gün biraz daha şiddet sarmalı içerisine sürüklendiğini, bu şiddet sarmalından biran önce kurtulmak için diyalog zeminine geri dönülmesi gerektiği kaydedildi.

Yaşananlardan büyük bir kaygı duyduklarını aktaran Eşbaşkanlar, "Her gün yaşanan çatışma ve şiddet ortamında canlarımızı yitiriyor, büyük acılar yaşıyoruz. Bu acıların artık son bulması için acilen aklı-selimin devreye girmesi ve barışın sağlanacağı koşullara geri dönülmesi elzemdir. Önceki gün kentimizde yaşanan ve 3 yurttaşımızın hayatını kaybettiği saldırı bizleri derinden etkilemiştir. Öncelikle sivillere yönelik yapılan her türlü saldırıyı asla ve asla kabul etmediğimizi belirtiyor, bu saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kentimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bir an önce akan kanın durması, şiddetin sona ermesi ve bu çatışma süreçlerinin bitmesi için acilen adımlar atılması çağrımızı yineliyoruz. Bir daha kentimizin böylesi acılar yaşamamasını diliyor, bu acıların yaşanmaması için tek yolun barış ve müzakere olduğunu belirtiyoruz. Bu vesile ile tekrardan bu patlamada yaşamlarını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve kentimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Editör: Wan Haber