Bursa Büyükşehir Belediyesi, android mobil uygulaması ile hem belediyecilik hizmetlerini, hem de şehrin tarihi ve turistik mekanlarını canlı görüntülerle vatandaşın cebine taşıyor.
Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bilgi teknolojilerine bağlı yaşanan değişimlere ayak uydurarak, teknolojik altyapısını da gün geçtikçe yeniliyor. Gerek belediyecilik hizmetlerinin sunumu, gerekse vatandaşın hizmetlere daha kolay erişiminin sağlanması amacıyla bugüne kadar mobil web sitesi, sms sorgulama sistemleri ve e-belediyecilik uygulamalarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, tablet bilgisayar kullanımının artması ve andoid işletim sistemli cep telefonlarının yaygınlaşması üzerine Android mobil uygulamasını hayata geçirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi kurumsal Android mobil uygulaması google play store'da yayınlandı.
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki yazılım uzmanları tarafından hayata geçirilen uygulama ile vatandaşlar artık android işletim sistemine sahip tabletleri ve cep telefonları ile Güncel haberler, duyurular, etkinlikler, ihaleler, e-yayınlar, projeler, meclis kararları, ulaşım hatları, durakları, bukart bayileri, borç sorgulama, seyahat kartı, evrak, hal fiyatları, mezar yeri, istek şikayet bildirimi ve sorgulaması ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait kurumsal bilgilere istedikleri her yerden rahatlıkla ulaşabilecek. Uygulama belediyecilik hizmetlerine erişimi kolaylaştırmanın yanında Bursa'nın turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik de önemli katkılar sağlıyor. Uygulamada Heykel, yeni stadyum içi ve dışı ve Osmangazi metro istasyonunu gibi noktaların canlı görüntülerini de izleme imkanı sağlıyor. Uygulama sayesinde yakında Emirsultan, Yeşil, Kent meydanı, Ulucami gibi tarihi ve turistik mekanların görüntüleri de canlı olarak paylaşılacak. Böylece Bursa'nın tarihi mekanları, dünyanın herhangi bir köşesinden izlenebilecek.
Uygulama; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bursacebinizde.mob adresinden android işletim sistemli telefonlara yüklenebilecek. Ayrıca uygulamanın IOS versiyon çalışmalarının testi de yapılırken, kısa zaman sonra Appstore'dan da indirilebilecek duruma gelecek.
(MŞ)

18.02.2013 13:18:58 TSI

Editör: Wan Haber