Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü yönetimi, Teledünya Kadınlar Voleybol Türkiye Kupası 2. Tur rövanş maçında Karşıyaka'da yaşanan olayları yazılı bir açıklama ile kınadı.
Teledünya Kadınlar Voleybol Türkiye Kupası'nda Karşıyaka ile oynadığı ilk maçı 3-0 kazanan ve rövanş için gittiği İzmir'de ilk iki seti 2-0 kapatan Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı, çıkan olaylar nedeniyle 4 saat süren karşılaşmayı 3-2 kaybetmişti. Maç boyunca sahaya atılan yabancı malzemeler yüzünden Bursa ekibi 4 kez soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.
Büyükşehir'in sultanları bu maçta yaşanan olayların şokunu kısa sürede üzerinden atarak hafta sonu evinde oynadığı Nilüfer Belediyespor maçını alırken, kulüp yönetimi yaptığı yazılı açıklama ile Karşıyaka maçında yaşanan olayları kınadı. Açıklamada şu görüşleri yer verildi:
"Yıllardır Türk sporuna hizmet eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak İzmir de oynadığımız Teledünya Türkiye Kupası müsabakasında yaşanan olaylardan son derece üzüntü duyduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Türkiye'nin güzide kenti İzmir'de 100 yıllık geçmişi olan bir spor kulübünün başta yönetici ve antrenörleri olmak üzere taraftarlarından salon çalışanlarına kadar kin ve öfke dolu söz ve davranışları Türk sporu adına endişe vericidir. Takım sporlarında en nezih branşlar içerisinde gördüğümüz, yatırım yaparak Türk sporuna hizmet etmeye çalıştığımız voleybol branşında da maçı kazanmak uğruna statlardan spor salonlarına taşınan bu holiganca fanatizmi esefle kınıyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü'ne de Teledünya Türkiye Kupasında başarılar diliyoruz".
(MŞ)

08.01.2013 14:49:05 TSI

Editör: Wan Haber