Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ASMEK) iş yerlerinde çalışan vatandaşlar için 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimleri düzenleyecek.
Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, özel kurumlarda ücretli verilen bu kursları Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile işbirliğiyle ücretsiz olarak verecek. Eğitime katılmak isteyenler nüfus cüzdan fotokopileri ve çalıştıkları işyerlerinden alacakları çalıştıklarına dair belge ile ASMEK şubelerinde kayıt yaptırabilecek. Risk gruplarına göre farklı günlerde verilecek eğitimler sonunda katılım belgesi verilecek.
İNTERNETTEN BAŞVURU
İlgilenenler 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimlerinin hangi risk gruplarına ne zaman verileceğini www.asmek.org.tr internet adresinden veya ASMEK kurs merkezlerinden öğrenilebileceği belirtildi.Yine aynı adresten müracaat formu indirilip, gerekli belgeler hazırlandıktan sonra kayıt yaptırılabilecek.
YASA GEREĞİ ZORUNLU
Eğitimler için kayıtların devam ederken, ilk eğitimin 8 Şubat'ta kuaförler, berberler, manikürcüler ve güzellik salonlarında çalışanlar için düzenleneceği kaydedildi. İşyeri sahiplerinin her çalışanına 6331 Sayılı Kanun gereği 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimini aldırmak zorunda olduğunu belirten ASMEK yetkilileri, bu belgeye sahip olmayan kişileri çalıştıran işyeri sahiplerinin yasa gereği 1000 TL ceza ödemek zorunda kalacaklarını hatırlattı.
(SK-Y)

06.02.2013 14:16:08 TSI

Editör: Wan Haber