Van Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve çalışma alanlarının genişlemesi ile birlikte kentte bağlı bütün ilçelerde ve kırsal alanlarda çalışmalarına seferberlik ruhuyla devam ediyor. Kent tarihinden bugüne kadar hiçbir hizmet görmemiş olan ilçelerde ve kırsal mahallerde çalışmalar başlatan Van Büyükşehir Belediyesi, mevsim sonuna kadar kenttin bütün ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde çalışmalar yapacak. Yapacağı çalışmaların bitirilmesi ile birlikte burada yaşayan yurttaşlarda belediye hizmetleri ile ilk defa tanışmış olacak.


Van Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yapacağı çalışmalarına yollarda ve caddelerde başlayarak neredeyse kullanılamayacak durumda olan yolları genişleterek yenileyecek. Belediye ekipleri, ayrıca tüm ilçelerde bir tarafta yeni yollar açarak asfaltına başlarken, diğer bir tarafta ise köprüler ve istinat duvarları yapıyor.


Van Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre içerisinde tüm ilçelerde ilk olarak 320 kilometre birinci kat sathi asfalt, 138 kilometre ikinci kat sathi asfalt, 10 kilometre sıcak asfalt, 171 kilometre stabilize yol çalışması, 39 köprü ve 6 istinat duvarı çalışmalarını başlattı. Her ilçede ayrı ayrı ekipler ile çalışmalarına başlayan Van Büyükşehir Belediyesi, kentin neredeyse her yerinde çalışmalar yapılıyor. Yollarda onarım, bakım ve yama çalışmalarını da yürüten belediye ekipleri, tamamlanan yol çalışmalarının ardından daha sonra belirlenecek olan programlarına başlayacak. Büyükşehir, kısa sürede tamamlanması beklenen yolların ardından yeniden programa alınacak olan yolların ve güzergâhların belirlenmesi ile birlikte yeni çalışmalarına başlayacak.


Bahçesaray ilçesine 48 kilometre sathi kaplama asfalt, 34.5 kilometre stabilize yol çalışması, 2 köprü ve 1 istinat duvarı yapılıyor. Gürpınar ilçesine 66 kilometre sathi kaplama asfalt çalışması yapılıyor. Çatak ilçesine 54 kilometre sathi kaplama asfalt, 36 kilometre stabilize yol çalışması ve 1 köprü, Gevaş ilçesine 10 sathi kaplama asfalt, 33 kilometre stabilize yol çalışması ve 1 köprü, Çaldıran ilçesine 72 kilometre sathi asfalt, 9 köprü, Erciş ilçesine 91 kilometre sathi kaplama asfalt, 26 kilometre stabilize yol çalışması ve 3 köprü, Muradiye ilçesine 36 kilometre sathi kaplama asfalt, 1.5 kilometre sıcak asfalt, kaldırım, 3 köprü ve1 istinat duvarı, Özalp ilçesine 58 kilometre sathi kaplama asfalt, 6 kilometre stabilize yol çalışması, 3.5 kilometre sıcak asfalt, drenaj, kaldırım, 4 köprü ve 2 istinat duvarı, Saray ilçesine 52 kilometre sathi kaplama asfalt, 28 kilometre stabilize yol çalışması, Başkale ilçesinde 65 kilometre sathi kaplama asfalt, 8 kilometre stabilize yol çalışması ve 6 köprü yapılıyor. İpekyolu ilçesinde Bostaniçi Ortanca grup yolunda 42 kilometre asfalt çalışması tamamlanırken, Edremit ilçesinin Eminpaşa Mahallesi’nde 4 kilometre, Tuşba ilçesinde ise 45 kilometre sathi kaplama asfalt çalışması ile birlikte yollarda stabilize, bakım, onarım ve yama çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Editör: Wan Haber