Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz mevsiminde Mersinli vatandaşlara büyük sıkıntı yaratan sivrisinek ve benzeri haşerelere karşı larva mücadelesine başladı.
Çalışmayla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Sinekle mücadeleye aralıksız devam eden ekiplerimiz, sivrisineklerin üreme dönemleri olan bu aylarda ilaçlama çalışmalarına başladı. Bugünlerde yapılan periyodik ilaçlamalarla, sivrisineklerin üreyerek çoğalmalarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Geçen yıl bu zamanlarda yaptığımız çalışma ve yaz döneminde bünyemize kattığımız 22 sinek ilaçlama aracı ile vatandaşlarımız rahat bir yaz geçirdi" dedi.
Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla birlikte köprü altları, dere kenarları, lögar ve depo gibi kışlaklara çekilen sineklerin tespit edilen alanlarında, belirli periyotlarla larva ve uçkun mücadelesi yapıldığını vurgulayan Özcan, "Kış aylarının hava koşullarını tüm etkisiyle yaşadığımız bugünlerde ekiplerimiz, kışlak mücadelesinde larvasit uygulayarak larvaları kaynağında yok etmekte ve ergin hale geçmesini önlemektedir. Ayrıca belirlenen jit alanlarında uygun aralıklarla, yeterli dozlarda ilaçlama yapılarak sivrisineklerin çoğalmaları önlenmektedir" diye konuştu.
Yapılan haşere ilaçlamasında uzman ekipler tarafından Sağlık Bakanlığı'nca onaylı ilaçların kullanıldığını da belirten Özcan, "Kanalizasyonlar, yağmur suyu kanalları ve rögarlar sıcak sisleme ve el sisleme cihazlarıyla periyodik olarak ilaçlanmakta ve kışlayan sinekler ile haşereler öldürülmektedir. Ayrıca okul, cami, hastane gibi kamu kurumlarında da, ihbar ve şikayet üzerine pire ve kene mücadelesi yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmalar neticesinde inşallah önümüzdeki yaz halkımız, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin yarattığı bir sıkıntıyla karşılaşmayacak" şeklinde konuştu.
(KRY-Y)

14.01.2013 12:23:59 TSI

Editör: Wan Haber