Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kentte bulunan muhtarlarla bir araya geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şerif Kayalık’ın yanı sıra çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. Van’ın tarımının ele alındığı toplantı da mahallerde tarıma yönelik yapılacak olan çalışmalar, tarımsal sorunlarının çözümüne dönük konuşmalar yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, yapılan toplantının amacına değinerek, tarım bölgesi olan Van’ın tarımsal sorunlarını ele alarak çözümüne dair ortak fikirleri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Ortak düşünce ve fikirlerle Van’da tarımda yaşanan sorunları en aza indirmek olduğunu ifade eden Türk, kentte bulunan toprakları tarımsal alanda en yüksek seviyeye çıkarmak ve toprakları el verişli hale getirmek olduğunu belirtti.


Van’da muhtarlarla kentin tarımını ele almak için istiare toplantısı yaptıklarını dile getiren Türk, belediye olarak muhtarları esas aldıklarını ve muhtarlarla birlikte çalışarak kentte hizmet yapacaklarını söyledi. Türk, ”Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, nüfusumuzun yarısını oluşturan kırsal alanlara dönük yapacağımız çalışmaları yapacak olan bir birim. Hizmetlerin sağlıklı ve halkımızın beklentilerine uygun yerine getirilmesi açısından sizler ile istişareyi çok uygun gördük. Bizler muhtarlarımızın demokrasinin beşiği olarak bilen, düşünen ve buna göre davranan anlayışız. Temsilliyet noktasında halkımızın birinci dereceden yüreğinden his eden muhtarlarımızla çalışmalarımızı somutlaştırırsak belediye olarak halkımıza daha iyi hizmet verebilmenin mutluluğunu da yaşayacağız. Belediye olarak çalışmalara dair kısa, orta ve uzun düzeyde tespitlerimiz ve planlamalarımız var. Halkımızın gerçek beklentilerinin birebir ne olduklarını bilmek için muhtarlarımızın ne düşündüğü bizim açımızdan çok önemli. Karşılıklı olarak beklentilerimizin ne olduğunu bilirsek halkımızın karşısına daha rahat çıkarız” dedi.


Ardından konuşan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şerif Kayalık ise, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın işleyişi hakkında muhtarlara bilgi verdi. Van’ın tarımına dönük sunum yapan Kayalık, Van’da yaşanan tarımsal sorunları ve belediye olarak yapacakları çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.


Toplantıda söz alan muhtarlar ise, tarımın en az su, yol ve kanalizasyon kadar önemli olduğunu Van’da yaşayan nüfusun büyük bir oranın geçimlerini tarımdan sağladıklarını ifade ettiler.

Editör: Wan Haber