Kocaeli Büyükşehir Belediyesi soğuk ve kar yağışının kendisini göstermesiyle olabilecek olumsuzluklara karşı tüm hazırlıklarını tamamladı. Kar yağışının ardından yollarının kapanma olasılığı olan güzergahlar için de araç ve ekipler hazır kıta bekliyor. Ekipler, çalışmalarında önceliği ana caddeler ve otobüs güzergahlarına verecek.
Kış aylarının kendisini göstermesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve günlük yaşamın aksamaması için hazırlıklarını tamamladı. Kara kışın doğuracağı sorunları en aza indirgemek için Fen İşlerine bağlı rotatif, grayder, tuzlama unimod, botcat ve pikaptan oluşan 150 araç ve 200 personel karla mücadele için hazır bekletiliyor. Karla mücadele için ayrıca tüm ilçelerde ekipler konuşlandırıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin tüm noktalarının yanı sıra özellikle Kocaeli için önem arz eden ve halkın yoğun olarak kullandığı turizm merkezi Kartepe ve onbinlerce öğrencinin öğrenim gördüğü ve üniversite hastanesinin bulunduğu Umuttepe bölgelerine özel önlem aldı. Bu bölgelere ekipler konuşlandırıldı ve 24 saat esasına göre ekipler yerleştirildi. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için hem elle hem de makinelerle tuz atımı gerçekleşecek. Kar yağışının yolları kayganlaştırması ve buzlanmayı da beraberinde getirmesi neticesinde yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için Büyükşehir Belediyesi 3 bin 500 ton tuz ve buz çözücü solüsyonu hazır tutuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kış şartları için gereken tüm önlemlerin alındığını, vatandaşlarında karlı havaya göre araçlarını hazırlıklı tutmaları, mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve kar lastiklerini takmaları konusunda uyardı. Yoğun kar yağışı İSU ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de yolların açılması için yardımcı olacak.
(UU)

05.01.2013 15:13:56 TSI

Editör: Wan Haber