Wan Haber Merkezi

Birçok maddenin görüşülerek karara alındığı toplantılarda, özellikle Cumhurbaşkanı'nın askeri alanların yeşil alanlara dönüştürülmesine ilişkin yaptığı açıklamalar değerlendirildi.  

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos ayı toplantısı yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi’nde yapılan toplantıda DBP’li ve AKP’li meclis üyeleri hazır bulundu. 

Yapılan yoklamanın ardından Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın boşaltılan askeri alanların yeşil alan olarak kalması ile ilgili yaptığı açıklamalara değindi. 

Bozbay, Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyelerinin askeri alanların yeşil alana çevrilmesiyle ilgili aldığı kararlardan dolayı soruşturmalık olduğunu hatırlattı. 

Bozbay, Cumhurbaşkanının basına yansıyan bir demecinde ‘kent içerisinde bulunan askeri alanların kent dışına taşınması, taşınırken de bu askeri alanların yeşil alan olacağına’ dair bir açıklaması olduğunu belirterek “Büyükşehir meclisimizin bilgisi var. Bir yıla yakındır askeri alanların yeşil alanlara dönüştürülmesi hususunda soruşturmalık oluyoruz. Bir yıldır bu konu hakkında müfettişlerin soruşturmalarından geçtik. Ancak hükümet ya da cumhurbaşkanı geçte olsa bu konuda bir açıklama yaptı. Biz de kentimizde deprem döneminde yıkılan askeri alanların yeşil alana dönüştürülmesi konusunda hükümetin bundan sonra daha farklı yaklaşacağını umuyoruz.

Ayrıca kent merkezinde bulunan askeri alanların kent dışına çıkarılması durumunda oraların yeşil alan olarak plana işlenmesi ve kente kazandırılması, kamuoyuna açılmasını, halkın hizmetine sunulmasını biz de istiyoruz, bekliyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki bu kararlar kâğıt üstünde ve basında söylenmesiyle kalmaz, pratiğe geçer” dedi. 

Bozbay’ın yaptığı açıklamadan sonra meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. 

Editör: Wan Haber