Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bölgesel ligde bu gün Mardin ekibi Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü'nü 50-47'lik skorla mağlup etti.
Gaziantep Kapalı spor salonunda oynanan maçta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı maçın ilk çeyreğini 9-6'lık üstünlükle tamamlarken, ikinci çeyreği her iki takımında başarılı oyunuyla 19-19 tamamladı. Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Basketbol Takımı rakibine 5 sayı fark atarak, 35-30 öne geçti. Son çeyrekte ise kendini hızlı toplayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 50-47'lik skorla rakibini mağlup etmeyi başardı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sevgi Tosun maç öncesi yaptığı açıklamada, "Hedefimiz öncelikle bu devreyi birinci olarak bitirmek. O yüzden bugünkü maç güzel geçecek inşallah. Takımıma sonuna kadar güveniyorum. Disiplinli, azimli çalışmalarımızla bu günlere geldik. Bugün de galip gelerek galibiyet serimizi 5'te 5 yapmak istiyoruz" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu İbrahim Gür ise "Bu maç bizim için çok önemli. Kızıltepe gurubun iddialı takımlarından. Bizim hedefimiz öncelikle play-of sonra da birincilik. Bu maçı almak istiyoruz. Ama bizim istediğimiz kadar Kızıltepe de maçı almak istiyor. İyi bir maç olmasını diliyorum. İyi olan kazansın. Umarım centilmence geçecek iyi bir maç olur" diye konuştu.
Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın da, "Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü olarak geçen sene kurulduk. Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi'nde 2. sezonumuzu yaşıyoruz. Geçen sezon 12 maçta 1 galibiyet aldık. Bu sene çıtamızı yükselttik. Şimdiye kadar oynadığımız 4 maçta 3 galibiyet aldık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile oynayacağımız maç ligde 2.'lik maçı olacak. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Centilmence bir maç olmasını diliyorum. Dostluk havasında geçsin, dostluk kazansın" şeklinde konuştu.
(BB-Y)

02.02.2013 18:06:42 TSI

Editör: Wan Haber