Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Büyükhırka beldesinde yapılan Kuran Kursu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törene Kaymakam Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İlçe Müftüsü İhsan Caner, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Büyükhırka Belediye Başkanı Arslan Şahin, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Ayhan Yazgan, Büyükhırka beldesinin ismini ilk duyduğunda burasının manevi açıdan çok özel bir isime sahip olduğunu düşündüğünü belirterek, bu kursta eğitim alacak çocukların vatanına, milletine hayırlı bireyler olarak yetişeceğini söyledi.
Kuran Kursunun yapılabilmesi için arsasını Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlayan Mehmet Aşık ve Büyükhırka Belediyesine teşekkür eden Kaymakam Yazgan, belde sakinlerine, içerisinde bulundukları birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi tavsiyesinde bulundu.
Türk milletinin Kuran ve İslam'a hizmet için asırlarca birbiri ile yarıştığını söyleyen İlçe Müftüsü İhsan Caner ise, kursun yapılmasında yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere teşekkür etti.
Müftü Caner, binanın Türkiye Diyanet Vakfı ve Büyük Hırka Beldesi cemaati katkılarıyla 3 kat olarak inşa edileceğini kaydetti.
Dua ve kurban kesiminin ardından Kaymakam Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Büyükhırka Belediye Başkanı Arslan Şahin birlikte beton aracının butonuna basarak temele ilk harcı attılar.
(ŞD-BÖ)

05.12.2012 15:57:23 TSI

Editör: Wan Haber