Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gözaltına alınan arkadaşları için endişeli olduğunu ve veremeyecekleri hiçbir şeyin hesabı olmadığını söyledi.
Belediye önündeki kalabalığa seslenen Büyükerşen, İçişleri Bakanlığı tarafından kapatılan dosyanın yeniden açıldığını belirterek, "Bugün sabaha karşı Eskişehir'imizi bir marka yapan belediyemiz teknik ekipleri gözaltına alındılar. Kaç kişi olduklarını şuan için tam olarak bilmiyoruz. 2006 yılındaki bir ihaleyle ilgili suçlamalar yapıldığı kulağımıza geliyor. Halbuki 2006 yılındaki ihalelerimizin hepsi Sayıştay denetiminden geçmiş, İçişleri Bakanlığımıza AK Parti'li meclis üyeleri tarafından yapılan şikayetler üzerine gelen müfettişler, yaptıkları incelemeler sonucunda soruşturmaya gerek olmadığına dair rapor vermişler ve o günkü İçişleri Bakanımız da 'soruşturmaya gerek yoktur' diye karara bağlamıştır. Ama buna rağmen görüyoruz ki o dosyalar şimdi yeniden açılıp, içlerinden bazı evraklar alınıp onlarla ilgili bir takım iddialar öne sürülüyor" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALNI AÇIK, YÜZÜ AÇIK BİR BELEDİYEDİR"
Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin alnı açık ve yüzü pak bir belediye olduğunu anlatarak, "Gönlünüzü ferah tutun. Siz 14 yıldır Eskişehir Belediyesi'nin, benim ve arkadaşlarımın ne derece dürüst, namuslu ve yasalara uygun işler yaptığımızı çok bilenlersiniz. Yine hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki, bundan evvelki yerel seçim arifelerinde de buna benzer komplolarla karşılaştık. En son 2009 seçimleri öncesi Sayın Unakıtan'ın yönelttiği bir takım komplolar gündeme geldi. Hem de seçimlere 3 gün kala. Ama siz Eskişehirliler, 2009 seçimlerinde verdiğiniz oylarla onlara en güzel cevabı verdiniz. Hiçbir endişemiz yok, kendimizden son derece eminiz. Memurlarımız da, ben de, tüm Büyükşehir Belediyesi yaptığı her işin hesabını verecek. Büyükşehir Belediyesi alnı açık, yüzü açık bir belediyedir" diye konuştu.

"GÖZALTINA ALINAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ENDİŞELİYİZ"
Gözaltına alınan arkadaşları için endişeli olduğunu kaydeden Büyükerşen, şöyle konuştu:
"Gözaltına alınan arkadaşlarımız için endişe duyuyoruz. Endişe duymamak mümkün mü? Başbakan bile kendi arkadaşlarıyla ilgili, yargının şuanki işleyiş tarzına bakarak endişe duyduğunu söylüyor. Bugün bize yapılanlardan sonra yargıya, Eskişehir'in, Türkiye'nin geleceğine maalesef umutla bakamıyorum. Bugüne kadar hep umut içerisindeydim. Gönlünüzü ferah tutunuz. Ama Türkiye böyle bir süreçten geçiyor. İnşallah bu süreç Türkiye'nin aydınlığa çıkacağı günlerle son bulacaktır."
Bir grup Eskişehirli, Büyükerşen'e destek vermek için sabah saatlerinden beri belediyenin önünden ayrılmıyor.
(KÇ-YS-CC-Y)

28.01.2013 17:52:07 TSI

Editör: Wan Haber