Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee; Van Valisi Münir Karaloğlu, Yardımcısı Mehmet Yüzer, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’in de iştirak ettiği programa katıldı. Okulun kapalı spor salona geçen protokol, burada öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaştı. Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından 130 öğrenciye önceden dağıtılan tekvando giysilerini giyen öğrenciler, birbirinden güzel gösteriler sundu. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin’in açılış konuşmasını yapmasının ardından kürsüye gelen Büyükelçisi Sangkyu Lee, Van’a gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yaşanan depremin kısa sürede atlatılmasından dolayı da çok etkilendiğini vurgulayan Lee, bunun da ayrı gurur verici olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin Londra’da olimpiyatlarda bir altın bir de gümüş madalya aldığını anlatan Lee, “Tekvando vücut için, zihni geliştirmek için, psikolojik bakımından öğrencilere faydalı olan bir spordur. Sizlerin tekvando öğrenerek okulunuzda başarılı olmanızı diliyorum. Türkiye Tekvando Federasyonu ile başlatmış olduğumuz bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

""
Van Valisi Münir Karaloğlu da, Türkiye’nin Kore halkı ile gönül bağının yanı sıra bir de kan bağının bulunduğunu anlattı. Vali Karaloğlu, “Kore savaşlarında bizim büyüklerimiz oradaki Kore halkına yardımcı olmak için savaşa katıldılar, şehit oldular, gazi oldular. O savaştan sonra gönül bağından sonra bir de kan bağı geldi. Şimdi tekvando Kore’nin milli sporu, biz de millet olarak tekvandoyu seviyoruz. Bunu olimpiyatlarda gösterdik. Gümüş madalyayı da Nur Tatar aldı, bir Vanlı. O da sizin yaşlarda başlamış ve olimpiyatlarda gümüş madalya aldı. İnşallah diğer organizasyonlarda altın madalya alacağına ve bayrağımızı dalgalandıracağına inanıyoruz. İnşallah bu organizasyondan sonra şehrimizde daha çok sporcular çıkacak. Sizlerde yetişeceksiniz ve inşallah bu bayrağımızı hem yurtiçinde hem yurtdışındaki şampiyonalarda dalgalandıracaksınız. Bu etkinliğe emeği geçen başta Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee ile Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

""
Yapılan konuşmaların ardından plaketlerin takdim edilmesi ile birlikte öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Karaloğlu ile Büyükelçi Lee, daha sonra bir otelde Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Yemeğin ardından gazilerle bol bol sohbet eden Büyükelçi Lee’ye Dernek Başkanı Cafer Oğur tarafından bir plaket takdim edildi ve yakasına derneğin rozeti takıldı.


Daha sonra Van Ferdi Sporlar Merkezi’ne geçerek burada da incelemelerde bulunan Büyükelçisi Sangkyu Lee, Ankara’ya gitmek üzere Van Ferit Melen Havaalanı’na gitti.

Editör: Wan Haber