Büyükçekmece Belediyesi tarafından inşaatı başlatılan yeni belediye hizmet binasının yapım aşaması tüm hızıyla devam ediyor. 3 bin 800 metrekare alan üzerine kurulacak olan belediye binası, dış cephesi ve mimari öğeleriyle asırlık bir bina olacak.
Büyükçekmece Belediyesi tarafından başlanan yeni belediye binasının yapımı devam ediyor. Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'nın mevcut hizmet binasının yerine yapılan, taban alanı yaklaşık 3 bin 800 metrekare olan yeni binanın cepheleri süsleme ve mimari öğeler açısından oldukça zengin ve gösterişli asırlık bir bina olacak. Büyükçekmece halkına hizmet verecek olan bodrum, zemin, üç normal kat ve iki tonoz çatıdan oluşan yapının ana cephesinde yaklaşık 34 metre kotuna yükselen bir saat kulesi bulunacak. Belediye binasının kapalı otopark alanı 3 bin 300 metrekare olacak.
Yeni binanın 2013 yılı Ağustos ayına kadar tamamlanmasını hedeflediklerini, tüm belediye birimlerini bünyesinde toplayacağını belirten Büyükçekmece Başkanı Hasan Akgün, "Belediye binamızın zemin iyileştirme ve kaba inşaat çalışmaları tamamlanmış olup, ince inşaat ve cephe kaplama çalışmaları devam etmektedir" dedi.
Yuvarlak ve basık kemerler ile tonozlar, kat silmeleri, saçak silmeleri, köşe kuleleri, sütun ve sütun başlıkları, pencere ve kapı söveleri gibi cephe öğelerinde mimari detay inceliklerinin düşünüldüğünü söyleyen Başkan Akgün, hizmet binasının yaz aylarına yetiştirilmesi için çalışmaların gece gündüz demeden devam ettiğini belirtti. Binanın temelinin düşünce ve tasarıma dayandığına dikkat çeken Başkan Akgün, binanın Türkiye'nin en kapsamlı kamu binası olacağını, Büyükçekmece halkına yıllar boyu hizmet vereceğini, tasarım, konsept yönünden en üst seviyede düşünüldüğü bir bina yaptıklarını söyledi. Bu projenin insanların maksimum konfor, güvenlik ve çevre duyarlılığını sağlaması adına da birçok çözümler getirdiğini belirten Akgün, binanın engelliler için de engelsiz yaşam alanı sunduğunu ifade etti.
(HÇ-ET-CC-Y)

08.02.2013 10:38:31 TSI

Editör: Wan Haber