Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan personelin tamamı sağlık taramasından geçirildi.
Büyükçekmece Belediyesi ile Bio Tıp Laboratuvarlar Grubu Sağlık ekiplerince gerçekleştirilen ortak çalışma sonucu yaklaşık 2 yüze yakın temizlik elemanı sağlık taramasından geçirilerek muayene edildi.
Her yıl düzenli periyotlarla yapılan sağlık taramasında, hastalığa yakalanma riski yüksek olan temizlik işçilerinin kan tahlili, akciğer röntgen filmleri, burun, boğaz kültürü yapılarak, tetkiklerin ardından sağlık sorunuyla karşılaşılan işçilerin tedavilerinin yapılması için hastaneye sevk edilecekleri yetkililerce belirtildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün; "Çalıştıkları ortam gereği hastalığa yakalanma riski yüksek olan temizlik işçilerimiz hem yanında bulunan arkadaşlarına, hem de ailesine rahatlıkla yakalandıkları hastalıkları bulaştırabiliyorlar. Bu riski ortadan kaldırmak için rutin sağlık taramalarımızı yaptırıyoruz" dedi.
İşçilerin kaliteli hizmet verebilmesi için beden ve ruh sağlıklarının çok iyi olması gerektiğini söyleyen Başkan Akgün, "Bu anlamda Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ile yüklenici firma arasında yapılan anlaşmalar neticesinde işçilerimizin sağlık taramaları her yıl düzenli olarak yapılıyor" şeklinde konuştu.
(ÇK-ÖK-Y)

04.02.2013 10:16:45 TSI

Editör: Wan Haber