Büyükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yapmış olduğu çalışmalarla 2012 yılına damgasını vurdu. Büyükçekmece'de Halk Akademisi kursları ile öğrenciler, ufukların genişletip meslek sahibi olma fırsatını yakalıyor.
Büyükçekmece Belediyesi "Daha çağdaş Büyükçekmece, daha mutlu Büyükçekmeceli" hedefi ile dünya kenti Büyükçekmece'yi kültürel ve mesleki eğitimle donatıyor. Bu amaçla açılan mesleki eğitim kursları, yaklaşık 25 bin öğrenciye kapılarını açtı. 12 merkezde 105 branşı bulunan Halk Akademisi kurslarında eğitim alan öğrenciler, ufuklarını genişletip meslek sahibi olma fırsatını elde etti.
Amaçlarının bilinçli ve düzgün bir eğitim alınması ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, " Kurslarımızda özellikle kadın girişimci sayısını arttırmak ve bunun yanı sıra kadınların meslek edinmesi ve aile bütçesine katkıda bulunması öncelikli hedefimizdir" dedi.
Başkan Akgün, "Belediyemiz meslek edinme kurslarında 17 branş bulunuyor. Bunlar EYOP, yaz okulları, bilgisayar işletmeciliğiokuryazarlığı, İngilizce, muhasebe, satranç, Almanca, Matematik, Turizm, kuaförlük, ilk yardım, evde hasta, yaşlı bakımı, cilt bakımı, girişimcilik, çocuk bakımı ve diksiyon" şeklinde konuştu.
(ET-ÖK-Y)

05.02.2013 09:41:43 TSI

Editör: Wan Haber