Büyükçekmece Belediyesi, göl çevresinde artan kaçak avcılara yönelik çalışma başlattı. Kolluk kuvvetleri ile ortak çalışma başlatan belediye, bundan sonra kaçak avcılara göz açtırmayacak.
Havaların soğumasıyla birlikte Büyükçekmece Gölüne gelen yüzlerce kuş, kaçak avcıların hedefi olmaktan kurtulamıyor. Büyükçekmece gölü çevresinde avlanma yasağı olmasına rağmen sözde avcılar, yaban kuşlarının uçuş koridoru olan göl kıyısında avlanarak suç işlediklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün," Kolluk kuvvetleri ile el ele vererek sözde avcılara göz açtırmamaya kararlıyız "dedi.
Uçana kaçana mermi sıkan kaçak avcıların özellikle göl çevresinde kulübeler kurarak yaban ördeklerini, martıları, karabatakları ve sokak köpeklerini hedef tahtası olarak kullandıklarını dile getiren Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde sözde avcıların hedefi olan onlarca hayvanın bulunduğunu belirtti.
Belediye olarak bilinçsiz avcılarla mücadelelerinin devam edeceğini anlatan Başkan Akgün, "Denetimlerimiz devam edecek. Ancak yaptıklarımız yeterli olmuyor. Kaçak avcılar, kanunların yetersizliğini bildikleri için göl kıyısında uçana kaçana kurşun sıkıyorlar" dedi.
GÖL KIYISI KUŞ CENNETİ OLACAK
Göçmen kuşların uçuş koridoru olarak kullandığı Büyükçekmece Gölü'nün kaçak avcılara karşı yeterli önlem alındığı takdirde kuş cennetine döneceğini vurgulayan Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi;
"Büyükçekmece halkı, Büyükçekmece gölünün kuş cenneti haline getirilmesini çok istiyor. Bu konuda akademik çevreler ve yetkili kurumlarla el ele vererek Büyükçekmece Gölünü kuş cennetine dönüştürmeye kararlıyız."
(ET-ÖK-Y)

31.01.2013 09:57:58 TSI

Editör: Wan Haber